COLOMBIA KOFFIELAND

Colombia koffieland

Koffie werd in 1723 voor het eerst in Colombia geïntroduceerd door de jezuïeten, maar de koffieproductie werd pas aan het einde van de 19e eeuw betekenisvol. De koffie wordt hier geproduceerd door bijna 500.000 (kleine) boerenbedrijven. In 1960 bedacht een reclamebureau het personage Juan Valdez als embleem van het kwaliteitslabel Café de Colombia. De arme koffieboer met zijn ezel werd geromantiseerd en stond voor de ambacht en kwaliteit.

In de Andes liggen veel gebieden met een microklimaat dat zich leent voor de teelt van koffie, maar de topografie van Colombia maakt grootschalige teelt onmogelijk. Daarom ligt het accent op de kwaliteit van de productie. Er worden alleen Arabica-variëteiten geteeld.

Colombiaanse koffie heeft een enorm scala aan smaken, van de zwaardere, chocolade-achtige koffies tot zoetere, fruitige partijen. Er bestaat een breed spectrum van smaken over de regio’s.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Colombia

FULL CLASSIC OF COLOMBIA 

Taste 2 Mild

Full Classic of Colombia

Op de hellingen van de bergen rond Medellin en Armenia in Colombia groeien de Bucuramanga en Supremo. Deze Arabicabonen van hoge kwaliteit geven deze melange een gemiddelde zuurgraad, een rijke body en een nootachtige afdronk.

De smaak en aroma van deze koffie is rijk, verfijnd en evenwichtig. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Koffieplant soorten:
Bucaramanga
Typica
Bourbon

Medium body, licht zoet, karamel en fris

Espresso

La Alsacia

Hacienda San Alberto ligt in de regio Quindio, dichtbij het Andesgebergte en op vulkanische bodem. Op een van de oudste velden van de hacienda groet deze koffie: La Alsacia. De hacienda wordt gerund door Jaun Pablo en zijn broer Gustavo. De koffiebessen worden handmatig geselecteerd en langzaam en gelijkmatig gedroogd. Kwaliteitsselectie staat bij de twee broers hoog in het vaandel, waarmee ze het UTZ certificaat kregen.

Dit alles resulteert in een volle en fruitig zoete espresso. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Koffieplant soort:
Caturra

Melkchocolade, fruitig, complex zoet

Espresso

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden