Koffie kopen?

Online koffie bestellen in de Kaldi webshop.

DE BESTE KOFFIE ONLINE KOPEN BIJ KALDI KOFFIE & THEE

Waar moet je op letten bij het kopen van koffie?koffie kopen

De lange geschiedenis van koffie begint in Ethiopië. De legende verhaalt over de geitenhoeder Kaldi, die zijn geiten op een ochtend kwijt was. Na uren zoeken vond hij zijn geiten terug en zag hij hoe ze aan het ronddartelen waren, nadat ze van de bessen van bepaalde struiken gegeten hadden. Deze plant werd dus al vanaf het begin erkend en geprezen als een opwekkend middel. Monniken dronken koffie om wakker te blijven tijdens het bidden in de nacht en reizigers namen de bessen mee voor onderweg. Koffie werd steeds meer gecultiveerd en is vandaag de dag niet meer weg te denken.

Verschillende koffies

De koffiewereld wordt alsmaar groter en vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Espresso, cappuccino, koffie verkeerd of wat dacht je van een ijskoffie? Koffie, in al zijn verschillende vormen en smaken, was nog nooit zo populair. Er zijn ontzettend veel verschillende smaken, maar ook verschillende manieren om koffie te zetten. Hiervoor moeten de bonen dan weer op verschillende manieren gemalen worden. Al met al een hele zoektocht. Welke koffie moet je kiezen die het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren? En wat is nou echt goede koffie?

Wat is goede koffie?

Uiteraard kunnen we je hier geen eenduidig antwoord op geven omdat het grootste gedeelte van dit antwoord zeer subjectief is. Er zijn echter wel een aantal (kwaliteits)eisen (lees ook ‘Welke koffie voor espressomachine‘) die je ervan verzekeren dat je een lekkere koffie te pakken hebt. Kijk bijvoorbeeld naar het land van herkomst en de koffieplantsoort. De beste koffies groeien in vochtige gebieden tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring (rondom de evenaar), zoals Brazilië, Ethiopië, Colombia, Vietnam en Indonesië. Hier groeien verschillende koffieplantsoorten, waarvan de Arabica plant als de beste wordt gezien. Een tweede grote koffieplantsoort is de Robusta. De Robusta koffie is vaak wat goedkoper en is sterker van smaak.

Welke maling voor koffie?

Daarnaast is het belangrijk dat je de koffie op de juiste manier gemalen hebt en/of de koffie(bonen) past bij de zetwijze, de manier waarop jij je koffie bereidt. De gemalen koffie, passend bij de juiste zetwijze, kan namelijk door de fijnheid van de korrel heel andere smaaktonen naar voren laten komen. Over het algemeen geldt: hoe fijner de maling, hoe sterker de koffie. En zo is de cirkel weer rond. Want welke koffie je moet kiezen hangt af van de kwaliteit en jouw onlosmakelijk verbonden smaakvoorkeur en bepaalde ervaringen en emoties die je hieraan gekoppeld hebt.

Wat is cafeïnevrije koffie?

Zoals de legende van koffie suggereert, is koffie een oppeppend middel. Dit komt doordat het stofje cafeïne standaard in koffie zit. Cafeïnevrije koffie wordt gemaakt door met behulp van chemische oplosmiddelen of water het grootste gedeelte van de cafeïne uit de boon te laten oplossen. Kaldi prefereert een natuurlijk proces om een zo laag mogelijk cafeïne percentage te verkrijgen, waardoor de bonen gewassen worden zonder chemische bewerking. Op deze manier blijven de smaken van de koffie het beste behouden.

Welke koffiepads zijn lekker?

Hij staat bij veel huishoudens op het aanrecht: het Senseo apparaat. Het grote voordeel van deze machine is dat hij makkelijk te bedienen is en de koffie redelijk goedkoop gezet kan worden. Met 1 druk op de knop zet je een snelle koffie. Echter, door sommigen wordt de koffie als smaakloos of slap ervaren, wat uiteraard niet zo hoeft te zijn! Kies wat sterkere koffiepads waar een hoge kwaliteit koffie inzit en zet hiermee de heerlijkste Senseo’s.

Koffie zetten met een espressomachine

Je kunt kiezen voor een handig en klein Senseo apparaat maar tegenwoordig zet je ook met één druk op de knop de heerlijkste espresso’s met een bonenapparaat. In dat geval spreken we van een volautomaat. Een tweede categorie espressomachines is een halfautomaat, ook wel pistonmachine genoemd. Voor het zetten van een koffie met een pistonmachine moet je de koffie eerst zelf malen en nauwkeurig afwegen voor de lekkerste koffie. Het vergt iets meer handelingen dan een volautomaat maar voor beide zetmethodes heb je heel veel keuze in koffiesoorten en –smaken en zijn de bonen vers gemalen. Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor het zetten van filterkoffie.

Koffie voor Jura machine

Een vooraanstaand merk van espressomachines is Jura. Met jouw Jura espressomachine zet je de lekkerste cappuccino’s, espresso’s of latte macchiato’s. Je hebt voor een Jura machine koffie nodig van hoge kwaliteit, die past bij de soort koffie die je wilt zetten. De hoge kwaliteit vind je terug in de branding van de koffiebonen, de plukmethode en het koffieras. Zoals gezegd worden Arabica bonen aangeraden, met een donkere branding.

Online koffie bestellen

Voor het beste koffieadvies moet je naar een van onze koffiespeciaalzaken. Hier kun je alle verschillende soorten koffie ruiken, zien en proeven. Vind je het makkelijker om je koffie online te bestellen? Dat kan bij Kaldi natuurlijk ook! In onze thee en koffie webshop vind je ons ruime assortiment koffies, voorzien van uitgebreide informatie over de herkomst, branding en smaaktonen. Je kunt kiezen uit de 250 grams, de 500 grams of de kilo verpakkingen koffie. Weet je al welke koffie je wil? Je kunt je bestelling makkelijk opnieuw plaatsen, zodat je snel weer kunt genieten van een heerlijk kopje koffie…

De wereld van Kaldi koffie & thee

Waar komt de lekkerste koffie vandaan? Klik op de koffieboon in onderstaande wereldkaart voor meer informatie over de Kaldi koffie uit dit specifieke land!

Lees hier de antwoorden op alle vragen over koffie:

 

 

 

koffie webshop

 

Koffie kopen in de Kaldi webshop

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden