Echt goede koffie?

Koffiematch; welke koffie is lekker en past bij mij

Wat is nu echt goede koffie?

Tegenwoordig zetten we met één druk op de knop de lekkerste koffies. Maar anderzijds wordt er ook meer dan ooit aandacht besteed aan het zetten van koffie en het uitzoeken van de beste koffie die aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Koffie is het lekkerst als ze vol van smaak is, maar wat is nou echt goede koffie, voor op het werk en thuis?

 

Echt goede koffie bestellenkoffiebonen bestellen

Koffie is vandaag de dag van hoge kwaliteit. We kunnen namelijk beter achterhalen waar onze koffie vandaan komt. De beste koffies komen van de continenten rondom de evenaar, zoals Brazilië, Vietnam, Colombia, Indonesië en Ethiopië. Ook hebben we toegang tot steeds meer verschillende koffieplantsoorten, waarvan de Arabica plant als de beste wordt gezien. Koffiebranders hebben steeds betere technieken, waardoor het brandproces continu verbetert. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de beste apparatuur.

Goede koffie online bestellen in de Kaldi webshop

 

De beste koffie voor op het werk of thuis?

Koffies die een ongekend hoge kwaliteit hebben zijn specialty coffees, die worden bepaald door hun kwaliteit en unieke smaakeigenschappen, van het productieproces tot het branden en van het zetten tot aan het serveren. Hun oorsprong (het terroir waarin de koffieplant is verbouwd) is belangrijk, omdat dit vaak hun smaak bepaalt. ‘Een lekkere smaak’ is natuurlijk voor iedereen anders, en is vaak verbonden aan eerdere ervaringen/emoties. De lekkerste koffie voor jou ontdek je dus door zo veel mogelijk te proeven en experimenteren.

 

Naast de smaak is ook de geur van koffie verbonden aan emoties, die voor jou bepalen wat je goede koffie vindt of niet. Het aroma van hazelnoten, de kruidige tonen van anijs of kaneel en de bloemige geuren van jasmijn en rozen hebben een positieve werking op onze gesteldheid. Terwijl houtachtige- en rokerige geuren juist een negatief effect hebben. Houd hier dus ook rekening mee bij de keuze voor jouw koffie. Dit speelt ook een belangrijke rol in de arbeidspsychologie.

 

Ten slotte blijkt uit onderzoek door Kaldi (2017) dat Nederlanders zich energieker voelen na het drinken van een goede kop koffie. Zo geeft maar liefst 57% van de ondervraagden aan productiever te zijn na het drinken van een kop koffie. En je wordt er nog ontspannen van ook! Dit is dé reden voor veel bedrijven om goede koffie op de werkvloer te hebben. Let hierbij dus op geur en smaak en laat je informeren door Kaldi over een lekkere, gangbare koffie voor op het werk.

 

Echt goede koffie is afhankelijk van zowel feiten als meningen

Concluderend kunnen we dus stellen dat echt goede koffie afhankelijk is van veel factoren. Kwalitatief gezien hangt het af van de oorsprong van de koffiebonen, de koffieplantsoort, het brandproces maar ook de machine/zetwijze. Subjectief gezien hangt het af van je persoonlijke smaakvoorkeur en de emoties die verbonden zijn aan bepaalde geuren. Door veel te experimenteren leer jij de (voor jou) lekkerste koffies kennen!

 

 

koffie webshop

 

Gerelateerde artikelen over ‘Goede koffie kopen’:

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden