Hoe financier ik mijn franchise?
Je wilt je droom waarmaken en ondernemer worden. Met onze Kaldi franchise formule helpen wij jou deze droom te verwezenlijken! Maar hoe zit het met de financiën? Wij zetten hier de mogelijkheden op een rijtje!
Een Kaldi franchise financieren
Hoe je jouw Kaldi franchise zal financieren is natuurlijk een van de grote vragen die je moet stellen wanneer je franchisenemer gaat worden. Bij het starten van een franchise dien je namelijk een startkapitaal te hebben om de franchiseformule die je kiest te bekostigen.
Je betaalt een entreefee (voor de intensieve begeleiding zoals de barista- en assortimentstraining en bijvoorbeeld de ondersteuning bij het opstellen van een marketingplan) en de financiële overbrugging.
Dit kan voor velen een grote drempel zijn. Daarom helpen wij jou vanuit Kaldi graag met het zoeken naar de gepaste oplossingen zodat ook jij kan mee doen aan de Kaldi franchise formule.
Hieronder hebben wij verschillende populaire financieringsmethodes omschreven die jou wellicht kunnen helpen de volgende stap te maken.
Verschillende soorten financieringen
Hoe financier ik mijn franchise?
Je wilt je droom waarmaken en ondernemer worden. Met onze Kaldi franchise formule helpen wij jou deze droom te verwezenlijken! Maar hoe zit het met de financiën? Wij zetten hier de mogelijkheden op een rijtje!
Als je nu nog in loondienst bent en de stap naar ondernemerschap wilt maken, is het verstandig vooraf aan het benodigde startkapitaal te denken. Zorg ervoor dat je zelf voldoende startkapitaal hebt of kijk binnen je eigen kringen of er mogelijkheden zijn om te kunnen lenen.
Zelf de volledige financiering kunnen bekostigen is natuurlijk het meest ideale scenario. Maar we snappen dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Toch is het inbrengen van een eigen startkapitaal een goed idee, omdat dit betekent dat er minder geld uit externe bronnen (zoals een lening) hoeft te komen. Je bent hierdoor dus ook minder afhankelijk van deze externe bronnen wanneer je de franchise start.
Let bij het lenen van je startkapitaal goed op: Geld lenen kost geld! Voordat je geld gaat lenen van een externe partij is het altijd verstandig eerst je eigen persoonlijke situatie goed onder de loep te nemen.
Door je privé kosten te laten zakken en alle omzet direct weer te investeren in je bedrijf kun je in veel gevallen zelf ook zorgen voor je eigen startkapitaal. Dan is extern kapitaal helemaal niet nodig om te kunnen starten.
is een landelijke microfinanciering organisatie die opgericht is om startende ondernemers te helpen met het vergaren van financiële regelingen. Zij richten zich voornamelijk op de ondernemers die moeite ondervinden om hun financiering op de traditionele manieren rond te krijgen, zoals een lening bij een bank. Qredits verstrekt diverse leningen tot wel €250.000 met een looptijd tussen de één en tien jaar. Bij het aangaan van een lening via Qredits ontvang je ook nog eens persoonlijke coaching om van jouw nieuw bedrijf een succes te maken!
Investeerders zijn over het algemeen bereid meer risico te nemen dan banken, en kijken anders tegen de onderneming aan. Zo zijn ze veel minder op zoek naar het verleden van het bedrijf of een solide onderpand. Investeerders kijken meer naar de toekomst en het mogelijke rendement. Een hippe term die tegenwoordig ook vaak wordt gebruikt is 'Business Angel'. Dit zijn oud-ondernemers die naast geld ook veel kennis met zich meebrengen. Via o.a. BAN Nederland of Business Angels Europe kun je in contact komen met geïnteresseerde investeerders.
geeft ook gratis advies en biedt handige artikelen om je verder in de wereld van investeerders te verdiepen. Liever een bekend iemand als investeerder voor je franchise? Vraag dan vooral eens rond in je eigen netwerk van collega's, vrienden en familie.
In het huidige financiële klimaat is het vinden van een financiering best lastig voor een startende franchisenemer. De Nederlandse overheid heeft daarom enkele regelingen in het leven geroepen om jou als starter te helpen. Een populaire regeling is de Credits Microfinanciering. Deze landelijke microfinanciering organisatie is voor de startende ondernemer die moeite heeft bij het krijgen van financiën op de traditionele manier, zoals het aanvragen van een lening bij een bank. Via deze organisatie kun je leningen krijgen met een looptijd tussen de één en tien jaar. Ook helpen zij jou met persoonlijke coaching om van jouw onderneming een succes te maken!
De meest toegankelijke manier om investeerders te vinden is door middel van crowdfunding. Je plaatst jouw ‘project’ met het benodigde bedrag op een soort online marktplaats en iedereen die wil, kan investeren in het project. Collins Group is bijvoorbeeld een bekende speler in crowdfunding voor het MKB. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een handig register opgebouwd welke gratis is te downloden vanaf hun downloden vanaf hun website.
Ten slotte zijn er ook andere vormen van starterskrediet leningen. Ondernemers die arbeidsgehandicapt zijn, kunnen in aanmerking komen voor een speciale lening van het UWV. Ook kan het UWV in sommige gevallen garant staan bij andere leningen. Lees hierover meer op de website van het UWV.
Kaldi denkt met je mee
Tijdens onze eerste kennismaking zullen we het natuurlijk ook over de financiering hebben en wat de mogelijkheden voor jou zijn.
Vanuit Kaldi bieden wij onze expertise en kennis aan als franchisegever. Wij denken met je mee, bieden advies en coachen jou door het hele proces. We gaan tenslotte een samenwerking aan met elkaar, dus vanuit Kaldi staan wij klaar om jouw vragen te beantwoorden!