True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Bijzondere thee van Kaldi: SpecialTeas

Bijzondere thee van Kaldi: SpecialTeas
Hedendaags is thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. Hoe is thee eigenlijk ontstaan? Je leest het hier.

5000 jaar geleden. In de schaduw van een struik zit de Chinese keizer Shen Nung water te koken.  Een welkom verkoelend briesje doet de takken bibberen. Een paar blaadjes dwarrelen naar beneden. Ze vallen zo in het hete water. En lijken daar in op te gaan. De Chinese Keizer neemt een slokje.
Het smaakt goed. Het eerste kopje thee is een feit.

Thee Bestellen

Eeuwenoude traditie


Hedendaags is thee na water het meest gedronken drankje ter wereld! Niet zo gek eigenlijk. Al was het maar omdat in grote en vaak dichtbevolkte delen van de wereld het drinken van thee een eeuwenoude maar tegelijk springlevende traditie is. Thee is niet alleen een traditie. Thee is lekker. In een ongekende veelheid aan verschillende soorten en smaken.

Groene Thee

Van de nieuwste, jongste blaadjes van de Camelia Sinensis wordt groene thee gemaakt. De blaadjes worden geplukt en –zonder fermentatie – verder verwerkt.

Fermentatie is het blootstellen van de vers geplukte thee aan de lucht. Dit proces zorgt voor de kleur, sterkte en smaak van de thee. Doordat groene thee dit deel van het proces overslaat is de thee rijk aan antioxidanten en die zijn weer heel goed voor ons. 


Groene thee bestellenJe hebt groene thee en je hebt Japanse groene thee. Groene thee dus die elk jaar vanaf rond mei geoogst wordt en daarna gestoomd, gedroogd, gerold en gemixt. De meest populaire soorten Japanse groene thee zijn Sencha en Bancha.


Wilt u echt op zijn Japans genieten, dan zet u de thee in een speciale theepot, een Kyusu. Let wel: eerst de thee in de pot en daarna het water. Dan wordt genieten puur genieten. Groene theeliefhebbers komen bij Kaldi echt aan hun trekken: GunpowderGroene Jasmijn, Witte Parel van Fujian Sencha of Himalaya’s Witte Bergtop, smaken te over! Allemaal even lekker en allemaal een thee belevenis op zich. Bekijk ook de Groene thee video op Youtube.

Zwarte thee kent twee varianten. De eerste stamt van de kleine blaadjes van de Chinese theestruik, die ook gebruikt wordt voor groene en witte thee. Bij Kaldi vindt u die onder de namen Tarry Lapsang, Darjeeling en Ceylon. Bij de tweede variant zijn juist de grotere bladeren van de Assamese struik, die van oorsprong gebruikt werd voor zwarte thee, bepalend. Bij Kaldi vindt u deze variant onder de naam Assam.


Wist u trouwens dat zwarte thee in China en de buurlanden meestal rode thee heet? Dit heeft te maken met de roodachtige kleur van zwarte thee. 


Zwarte theeZwarte thee kent twee varianten. De eerste stamt van de kleine blaadjes van de Chinese theestruik, die ook gebruikt wordt voor groene en witte thee. De tweede variant zijn juist de grotere bladeren van de Assamese struik, die van oorsprong gebruikt werd voor zwarte thee, bepalend. Zwarte thee is over het algemeen sterker van smaak en cafeïne rijker dan andere soorten thee. Dit komt door het feit dat zwarte thee meer geoxideerd is. 

Net als bij wijn, komen de namen van pure zwarte soorten thee voort uit de regio waar ze geproduceerd worden. En net als bij wijn staat een regio vaak voor een eigen karakteristieke smaak. Neem DarjeelingAssam of Ceylon. Bekijk ook de Zwarte thee video op Youtube.


De naam zegt het eigenlijk al, is normaal rood-bruinachtig van kleur. Dat heeft te maken met het oxideren tijdens het productieproces. Rooibos wordt dan wel overal thee bestempeld, Rooibos thee bestellenmaar heel strikt genomen is rooibos geen echte thee. Hij wordt immers niet gemaakt van de theeplant maar van een kruid afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse provincie Westkaap. Net als ‘echte’ thee doorloopt ook Rooibos een fermentatieproces. Hij wordt eerst fijngehakt en gekneusd en daarna in hoopjes achtergelaten om te fermenteren. Dan wordt hij gedroogd onder de Afrikaanse zon en krijgt zo zijn karakteristieke unieke diep mahonierode kleur. Bekijk onze African Rooibos thee.

Houdt u van Earl Grey en houdt u van Rooibos?! Dan komt Kaldi Rooibos Earl Grey als geroepen. Een Rooibos thee gemengd met bergamot, al het mooie van Zuid-Afrika, in prachtbalans met het heerlijke van Earl Grey. Bekijk ook de Rooibos thee video op Youtube.

Clarico-Image-Text

Kruidenmelanges


Een kruidenextract gemaakt van alles behalve de bladeren van de theestruik, dat is kruidenthee. Uniek van geur, kruidenthee. Vaak rijk aan antioxidanten. En vaak met een stimulerende dan wel juist rustgevende en kalmerende uitwerking. Geen wonder dat kruidenthee ook veel wordt gedronken uit gezondheidsoverwegingen. Bekijk bijvoorbeeld onze Kaldi Vrouwenpower thee en Kaldi Mannendroom thee!

Bekijk ook de Kruiden thee video op Youtube.

Thee bestellen

Beleef thee, een en al pure echte thee!
Reizend door China, India en Sri Lanka.
Door Zuid-Afrika en Japan. Door alle windstreken.
Door de wijde wereld van thee.
Groene thee, Zwarte thee, Vruchten thee, Rooibos en Kruiden thee.
Pure echte thee, Kaldi thee. Gaat u mee?

Thee!


Je bent zacht en helder, sterk en donker
Je bent groen, ambergeel, rood of zwart
Je bent zoet en fris, soms tegen bitterzurig aan
Je koppelt geliefden, brengt vrienden tesaam
Een koninklijk ontbijt, een middagmoment van rust
Geen gelegenheid of jij bent van de partij
Thee hoort erbij, thee maakt je blij!


Xiaoyan Wang
Kaldi’s thee-inkoper

Thee

Wist u dat thee na water het meest gedronken drankje ter wereld is?! Niet zo gek eigenlijk. Al was het maar omdat in grote en vaak dichtbevolkte delen van de wereld het drinken van thee een eeuwenoude maar tegelijk springlevende traditie is.


Maar, thee is meer, veel meer dan traditie. Thee is lekker. In een ongekende veelheid aan soorten en smaken. En, ook mooi meegenomen: thee is goed voor je!


Thee als cadeau

Thee is dan natuurlijk ook erg leuk om weg te geven als cadeau. Kaldi heeft leuke thee proefpakketten en diverse andere cadeaus. Op zoek naar een mooie waterkoker of theepot? Bekijk onze thee accessoires

Webshop

Bekijk alle thee

in Thee
Deel deze post
Archief
Thee afkortingen
Achter de naam van losse thee staat soms een afkorting. Hier leggen we je uit waar de afkortingen voor staan.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.