True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

De beste koffiebonen in de wereld

De beste koffiebonen in de wereld
Tegenwoordig is er een enorm aanbod van verschillende soorten koffiebonen, maar wat zijn nou de beste koffiesoorten?

Jamaica Blue Mountain koffiebonen

In 1728 wordt voor het eerst koffie geïntroduceerd op het eiland Jamaica. Pas in 1838 gingen de bewoners van Jamaica zelf koffie verbouwen. De Jamaica Blue Mountain heeft zijn naam te danken aan de naam van de bergketen ‘’Blue Mountain’’, waar de koffie geteeld wordt.


De koffie wordt verbouwd tussen de 910 en 1700 meter boven zeeniveau. Dit zorgt ervoor dat de Jamaica Blue Mountain één van ’s werelds hoogst verbouwde koffies is. Het koele en nevelige klimaat op deze hoogte zorgt ervoor dat de koffieboon beschermd wordt tegen de felle zon.


Alle Jamaica Blue Mountain bonen worden met de hand geplukt, dit is om te voorkomen dat er bonen van mindere kwaliteit tussen kunnen zitten. Het plukken van de koffiebonen met de hand heeft een enorm positieve invloed op de kwaliteit van de koffie.


Hoe smaakt de Jamaica Blue Mountain koffie? De Jamaica Blue Mountain heeft een zeer volle body, deze volle body in combinatie met zoete fruit- en nootachtige tonen geven de Jamaica Blue Mountain een unieke smaak. Na deze unieke smaak volgt een zoete en milde afdronk, die nog lang in je gehemelte blijft hangen. Bekijk de Jamaica Blue Mountain video op Youtube.

Kopi Luwak Koffiebonen

De oorsprong van de Kopi Luwak gaat samen met de geschiedenis van de koffieproductie in Indonesie. Vanaf de 18e eeuw kwamen er in heel Indonesië koffieplantages. Deze plantages werden beheerst door Nederlandse gouverneurs. Voor de inheemse boeren en plantagearbeiders was het dan ook verboden om koffiebonen te plukken voor eigen gebruik. De boeren kwamen er echter snel achter dat de civetkat deze koffiebessen at en vervolgens onverteerd in de uitwerpselen achterliet. De onverteerde koffiebessen werden door de boeren verzameld om er een drank van te maken. De Luwak koffie verspreidde zich snel via de lokale bevolking naar de plantage-eigenaren, die erg onder de indruk waren van de smaak van de koffie. Door het speciale proces, zeldzaamheid van deze bessen en de grote vraag was de Luwak koffie erg prijzig.


De civetkat is gek op de koffiebessen die groeien in Indonesië. De Luwak verteert echter niet de koffieboon, enkel alleen het vruchtvlees. De uitwerpselen worden gevonden en worden dan zo’n 4 tot 7 dagen gedroogd in de zon alvorens de bonen met de hand worden gesorteerd. De aminozuren die ontstaan bij de vertering van de koffiebes zorgen ervoor dat de bonen tijdens het lichte branden een unieke smaak krijgen.


Experts beweren dat de Kopi Luwak zijn bijzondere smaak te danken heeft aan het feit dat tijdens het verteringsproces de zuren, maagsappen en enzymen hebben kunnen inwerken op de bonen. Dit zorgt ervoor dat de Kopi Luwak een koffie is met een volle body en de perfecte combinatie heeft tussen zoet en fris. Iedere civetkat heeft een uniek verteringsproces, hierdoor zal ook ieder kopje Kopi Luwak uniek zijn. Bekijk de Kopi Luwak video op Youtube. 

Hawaï Kona Koffiebonen

In 1820 introduceerden de Britten voor het eerst Braziliaanse koffieplanten in Hawaï. Pas vanaf 1842 werden de eerste koffieplantages opgestart in de regio Kona. In korte tijd groeiden de plantages uit tot een van de meest bekende koffieplantages van de wereld. Daarnaast is Hawaï de enige staat van de Verenigde Staten waar koffie wordt geproduceerd.


De bekende Kona koffie groeit op de hellingen van Hawaiaanse vulkanen Hualalai en Mauna Loa op een hoogte tussen de 250 en 800 meter. Deze vulkanische grond is rijk aan tal van mineralen en voedingsstoffen. De vulkanische grond in combinatie met de zonnige ochtenden en regenachtige middagen zorgen voor een natuurlijke plantenkas, de Kona koffie komt in deze omstandigheden optimaal tot z’n recht komt.


Kona koffie staat onder de koffieliefhebbers over de hele wereld bekend als de beste koffie onder de zon. De Hawaï Kona is te omschrijven als een koffie met een medium body in combinatie met een noot- en karamel achtige ondertoon. Bekijk de Hawaii Kona video op Youtube.

Koffie Webshop

Shop Specialty Koffies

Deel deze post
Archief
Koffietrends 2019
9 Wetenschappelijk bewezen redenen waarom je koffie zou moeten drinken

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.