True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Een speciale thee

Een speciale thee
Op zoek naar speciale thee? Lees hier meer!

 

Een speciale thee

Soms ben je toe aan iets simpels, gewoon even rust en verder weinig om je heen. Om die rust te creëren en vol te houden vind ik het altijd heerlijk om daar thee bij te drinken. Ik ben heel vaak druk, en vaak té druk. Dan slaat mijn hoofd op hol en draaf ik een beetje door. Sinds kort probeer ik dit wat meer in toom te houden, en dus mijn rust te pakken. Thee is daar gelukkig een goede hulp in.

Een poosje geleden kreeg ik van Kaldi een mooi potje thee toegestuurd. Het was een thee van de serie “SpecialTea”. Deze theeën zijn mooi verpakt in een glazen potje, en de potjes zijn voorzien van vrolijke tekeningen van de Deense kunstenaar Poul Pava. Eigenlijk zou je ze allemaal moeten verzamelen en dan uitstallen op een plankje in de keuken.

Thee kopen

 

De thee zelf is gelukkig ook van hoogwaardige kwaliteit. Deze bewuste groene thee komt van een theeplantage genaamd Long Sheng, en zijn prachtig in elkaar gedraaid. Door de vorm die ze daarmee aannemen heeft de thee de naam Jade Needles Yi Zhu gekregen, ook wel “Zuil van Jade”. De gedroogde thee ziet er prachtig uit, ik heb deze vorm nog nooit eerder gezien. Als je de thee zet ontrollen de zuilen zich een beetje, waardoor de smaak en geur goed vrijkomen.

Dan de smaak, de thee heeft een groene smaak, maar dan zonder de “grassigheid” die we zo goed kennen in een groene thee. Ik zou de smaak zelf omschrijven als zacht, maar met een “groene” afdronk, er blijft een beetje een droge smaak hangen. Kaldi zelf omschrijft de smaak als; bloemig en mild.

Na het zetten was ik erg nieuwsgierig naar de lichtelijk ontrolde zuiltjes, deze waren aardig makkelijk uit elkaar te halen, maar de blaadjes zelf zaten ook nog opgerold. Ik weet dat als je deze ontvouwd je de blaadjes (en dus de kwaliteit) heel goed kan zien. Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk lukte het me om een paar blaadjes open te vouwen, in de blaadjes bevond zich heel netjes een ander blaadje en een klein knopje. De thee smaakt niet alleen prachtig, maar na een beetje moeite zie je daarnaast een klein kunstwerkje op je bordje liggen. En als je niet zoveel zin hebt om zoveel moeite te doen, dan kijk je lekker naar het kunstwerkje op het potje zelf.

Gastblogger Nikki Looman schrijft over thee op haar blog leuketheetjes.nl

Ontdek ons thee assortiment

Koffie webshop

in Thee
Deel deze post
Archief
Ontstaan Theezakjes

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.