True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Gastblog: Zoveel mensen, zoveel smaken

Gastblog: Zoveel mensen, zoveel smaken
Bestel je favoriete koffie gemakkelijk en snel online.

Heb je wel eens boodschappen in de supermarkt gedaan met een aantal vrienden, familieleden of kinderen? Ja? Dan kan het je niet ontgaan zijn dat iedereen als vanzelf door verschillende producten en smaken wordt aangesproken. Beslis dan maar eens gezamenlijk wat er die avond gegeten gaat worden … een regelrechte uitdaging.

Mensen hebben elk een eigen smaak. En hoewel dat soms lastig is, is het vooral leuk! Zo heb je gespreksstof te over: eten, architectuur, mode, kunst … en natuurlijk KOFFIE.

Niets is zo persoonlijk als de manier waarop mensen koffie zetten en koffie drinken. Tijdens mijn boekpresentaties voor het boek No Nonsense Espresso in boekwinkels en kookwinkels is dat natuurlijk steevast mijn eerste vraag aan mensen: hoe drinkt u uw koffie? En vervolgens: hoe wordt deze gezet? Telkens weer volgt dan een persoonlijk verhaal over wel of geen tijd hebben voor een uitgebreid koffie-ritueel, vasthouden aan gewoonten (mijn Melitta filter is niet kapot te krijgen), praktische mogelijkheden (ruimte op het aanrecht) en smaakvoorkeuren. Reuze interessant.

Smaak staat op dit moment meer in de belangstelling dan ooit. Mensen waarderen weer pure smaken en eerlijke producten. Een trend waar je ook thuis iets mee kunt doen. Bijvoorbeeld door een koffieproeverij te organiseren voor familie of vrienden. Het is een perfecte ijsbreker om elkaar beter te leren kennen.  Wanneer je dit met familie doet, kan het een welkome variatie zijn op een standaard ‘visite’. Je kunt je hiervoor laten inspireren door verschillende soorten koffiebonen, koffiebonen uit verschillende werelddelen, of verschillende koffie zetmethoden.

Wist je dat koffie minstens zoveel smaken vertegenwoordigt als wijnen? Om preciezer te zijn: smaken en aroma’s. Verse koffie heeft een prettige geur, die zelfs mensen die geen koffie drinken aanspreekt. En net als bij wijn kun je geuren en smaken in kaart brengen en zo je eigen favoriet vinden. Een vleugje vanille? Of liever een citrus toon? Daag de vervente wijnkenners uit je vriendenkring eens uit voor een koffie proeverij als alternatief voor een wijnproeverij.

Hoe belangrijk is smaak voor jou? En hoe geef je daar vorm aan? Heb je wel eens een koffieproeverij bijgewoond? Wat vond jij daar leuk aan? Laat het me weten! #desmaakisraak @saskiaterwelle.
____________________

Saskia ter Welle is barista, en schrijver van het boek ‘No Nonsense Espresso’ (www.nononsenseespresso.nl) 

Koffie Webshop

Direct koffie bestellen

Deel deze post
Archief
Kaldi Rainforest Alliance koffie
Hieronder lees je meer over Rainforest Alliance koffie

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.