True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Coffee for Peace

Kaldi Coffee for Peace
Samenwerking tussen Kaldi en Coffee for Peace
In samenwerking met Boot Koffie heeft Kaldi een limited edition specialty koffie op de markt gebracht, namelijk Coffee For Peace, een specialty koffie die smaakt naar vrede. De missie van Boot Koffie is het op de markt brengen van een (h)eerlijke koffie en wij als Kaldi dragen hier graag aan bij!

Coffee for Peace en Kaldi

Boot Koffie heeft een warme, diepe relatie met Colombia en haar koffieboeren en heeft als missie om de Colombiaanse koffieboeren te helpen in hun lokale ontwikkeling. Ook Kaldi vindt het belangrijk dat de koffieboeren werken onder  betere economische omstandigheden en zijn daarom trots om op deze manier daar aan bij te kunnen dragen. Met de aankoop van de Coffee for Peace koffiebonen kan ook jij je bijdrage leveren aan een  beter bestaan van de Colombiaanse koffieboeren.

De visie van het Coffee for Peace project is het streven naar verbetering van de kwaliteit van Colombiaanse koffie met behulp van vakinhoudelijke koffietraining. Een positief punt van deze koffietraining is dat de koffieboeren een betere prijs voor hun koffie kunnen realiseren. Maar ook opleidingen voor hun gezinsleden leiden tot versterking van de sociale verbanden in de lokale gemeenschappen.

De betere economische omstandigheden waarnaar wordt gestreefd, biedt de koffieboeren de kans om te blijven kiezen voor het verbouwen en onderhouden van koffieplanten.


Coffee for Peace – Antioquia Reserve Blend

De koffie heeft een volle en brede smaak met tonen van pure chocolade, citrus, bitterzoet en gedroogd fruit. In de  nasmaak vind je tonen van chocolade, gedroogd fruit en citrus zest. De koffie is zeer geschikt voor de espresso zetmethode en alle variaties hierin.


Branding: Espresso

Plantage: Antioquia koffie- district

Variëteit: 100% Arabica, caturra, castillo, Colombia

Teelhoogte: 2000m

Proces: Washed, zongedroogd


De koffie is verkrijgbaar in de Kaldi vestigingen en in de webshop.

Bestel Coffee for Peace

Deel deze post
Archief
Oprichter Kaldi wint European Coffee Award 2017
Tijdens het European Coffee Awards & Galadiner op 21 november mocht Hans Tietema, oprichter van Kaldi koffie & thee, de prestigieuze prijs in ontvangst nemen voor Outstanding contribution to the European Coffee Industry.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.