De specialty koffie van maart 2025 is: Tanzania Marangu Peaberry
Toen Rebecca, vertrouwde partner van This Side Up Coffee, in 2011 terugkeerde naar het land van haar moeder en boeren in het Kilimanjaro-gebied begon te interviewen, probeerde ze naar hun werkelijke behoeften, worstelingen en uitdagingen te luisteren en
deze te begrijpen. In dit gebied verbouwde haar familie al generaties lang koffie.
Ze begreep dat de meeste boeren moeite hadden om het hoofd boven water te houden nadat de mondiale koffieprijs in de jaren negentig kelderde, en Rebecca zocht naar manieren om boeren te helpen meer te verdienen met hun koffie. Ze wilde vooral langetermijnvoordelen voor koffietelers creëren door een solide netwerk van kleine, democratische en onafhankelijke coöperaties, organisaties en individuen te creëren die zich inzetten om de beste koffie op de best mogelijke manier te verbouwen.
Rebecca en haar team bij Wanza merkten al snel dat de gemeenschap graag iets wilde veranderen, dus veranderden de gesprekken geleidelijk in een door de gemeenschap geleid initiatief om de kwaliteit en kwantiteit van de koffie te verbeteren en kopers te vinden die bereid zijn betere prijzen te betalen.
Aroma
Bessen, zwarte thee
Body
Aangename droogte, zoals in een Concord druif
Zuurgraad
Appelzuur
Afdronk
Framboos, steenvruchten