True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Koffie leren drinken? Wij geven je 4 tips!

Koffie leren drinken? Wij geven je 4 tips!
4 tips voor het leren drinken van koffie.

In de ochtend wakker worden met het aroma van vers gezette koffie. Voor veel mensen is dit een dagelijks ritueel. Niet iedereen vindt koffie lekker en het zwarte goud is ook zeker iets wat je moet leren drinken. In een kopje koffie kun je aroma’s als rood fruit, chocolade of hazelnoot ontdekken. Er zijn zo veel soorten koffiebonen met ieder hun eigen karakteristieke smaak en misschien nog wel meer manieren om de drank te bereiden, dat er altijd wel iets voor je bijzit dat je lekker vindt. Hieronder geven we je een aantal tips om je te leren genieten van je kopje koffie

    Tip 1: Wen eerst aan de smaak van koffie

    Om te wennen aan de smaak van koffie kun je het beste rustig aan beginnen. Jonge kinderen in Italië wennen aan de smaak van koffie door te starten met een Affogato, een bolletje vanille-ijs met een beetje espresso eroverheen. Je kunt je koffieavontuur aanvangen door bijvoorbeeld te beginnen met een ijskoffie of door veel melk aan je koffie toe te voegen. Geef eens wat extra pit aan je warme chocolademelk door er een espresso aan toe te voegen. Lekker met een grote klodder slagroom

    Tip 2: Filterkoffie of light roast

    Probeer een lichter gebrande koffie. De koffiebonen voor een filterkoffie zijn lichter gebrand dan de koffiebonen die voor een espresso worden gebruikt. Door het korter roosteren van de bonen wordt de smaak van de koffie veel zachter. Filterkoffie is tegenwoordig weer helemaal hot en in een goed gezette koffie uit Ethiopie of Kenia heeft vaak fruitsmaken in zich en in een koffie uit Midden America zijn bloemige tonen te ontdekken. Om jouw ideale koffiesmaak in slechts vier stappen te vinden, kun je de koffiematch van Kaldi gebruiken. Naast de soort bonen kun je jouw koffie op verschillende manieren bereiden, die allemaal een andere smaak geven. Probeer bijvoorbeeld eens een cold brew. Door de koffie met koud water te zetten krijg je een lekkere lichte en frisse smaak.

    Tip 3: Koop verse koffiebonen

    Houd je koffiebonen vers. Ze beschimmelen niet en zien er nog steeds hetzelfde uit, maar de smaak vergaat wel. Bewaar om deze reden je vers gebrande koffiebonen op een koele, droge en luchtdichte plaats uit de zon. Het beste is om hele koffiebonen te kopen en deze pas te malen, net voordat je koffie gaat maken.

    Tip 4: Experimenteer met diverse koffierecepten

    Om de meeste smaak uit je koffie te halen, is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het water. Ons advies: gebruikt gefilterd water. Dat zorgt ervoor dat de chemische stoffen uit het water worden gehaald en beschermt de zuurgraad en smaken van de koffie. Veel koffiemachines zijn voorzien van een waterfilter.

    Tip 5: Zoek de juiste methode die bij jou past

    Ga op onderzoek uit en probeer jouw favoriete recept te vinden. In ieder restaurant of koffiebar zie je verschillende koffies met melk op de kaart. Geschuimd als in een cappuccino of latte macchiato of meer melkachtig als in een koffie verkeerd of caffè latte. Dit zijn de traditionele recepten, maar probeer eens een kokos- of amandelmelk in je koffie, of voeg een beetje van je favoriete likeur toe. Thuis melk opschuimen is lastig wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, maar gelukkig zijn er diverse automatische melkopschuimers te koop om thuis van een heerlijke cappuccino te genieten.

    Misschien ontdek je wel een passie voor deze drank, waarvan je niet wist dat je deze had. Ben je klaar om de stap te nemen? Stap dan binnen bij de dichtstbijzijnde Kaldi vestiging voor advies of een vers bereide koffie, of bestel direct op de website een proefpakket voor thuis.

Shop Kaldi koffiebonen

Deel deze post
Archief
6 tips om het meeste uit je kopje koffie te halen!
Lees hier hoe je het meeste uit je kopje koffie haalt.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.