True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Moederdag

Moederdag
Moederdag en Kaldi

Moederdag

Moederdag heeft vele verschillende oorsprongen. In het klassieke Griekenland werd de Rhea, de grote Moeder der Goden vereerd en in de katholieke kerk wordt Maria, de moeder van Jezus, al eeuwenlang vereerd. Maar Moederdag zoals iedereen het nu kent is afkomstig uit Amerika.

Rond 1870 kwam de traditie van Moederdag tot stand. Julia Ward How begon met een grote publiciteitscampagne voor een dag die in het teken moest staan van de vrouw. De dag werd later pas echt populair. Dit kwam omdat Anna Marie Jarvis haar eigen moeder begon te eren die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog voor de gezondheid van vele moeders had gezorgd. De moeder van Anna Marie Jarvis overleed op de tweede zondag van mei in 1905, vandaar dat nog steeds ieder jaar Moederdag gevierd wordt op de tweede zondag van de maand mei.

Daarna ging het snel met de Moederdag traditie. In 1914 besloot de Amerikaanse president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei in het teken zou staan van moeder.

Moederdag Nederland

De Moederdag traditie werd in 1925 in Nederland overgenomen. Ook in Nederland werd vanaf toen iedere tweede zondag van mei Moederdag gevierd. In het begin ontvingen moeders vaak enkel een bos bloemen, maar in verloop van tijd werden de cadeaus steeds uitbundiger.


Start je eigen koffie franchise

Ontdek ons assortiment

Deel deze post
Archief
Looking to expand
Interested in opening your Kaldi store?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.