True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Ontstaan Theezakjes

Ontstaan Theezakjes

Het theezakje is uitgevonden door de Amerikaanse thee-importeur Thomas Sullivan, bij toeval. In 1904 stegen de prijzen van tinnen blikken, waardoor Sullivan besloot zijn thee in kleine zijden zakjes te verzenden, in plaats van in duurdere blikjes.

Thee Bestellen

Thee


Thomas Sullivan werd al gauw overspoeld met enorm grote bestellingen. Zijn kopers drongen erop aan dat hij zijn thee in zakjes zou blijven versturen. Tot zijn verbazing ontdekte hij dat mensen niet het zakje openmaakten en de thee op de gebruikelijke manier proefden, maar dat ze het hele zakje in een kopje of theepot gooiden. Kort daarop verving hij de zijde door gaas omdat dat veel goedkoper was.

Ontwikkeling van het theezakje

De Duitser Adolf Rambold ontwikkelde even later in 1929 de theezakjes verder, waardoor de theeblaadjes meer ruimte kregen zich te ontplooien en hun smaak vrij te geven. Het materiaal van de theezakjes is meer poreus geworden, waardoor de smaak zich beter kon verspreiden. Het theezakje heeft zich over de hele wereld verspreid en heeft ook de theecultuur sindsdien wereldwijd veranderd.


Klik hier voor een overzicht van onze verschillende soorten thee.

Webshop

Bekijk het thee-assortimentin Thee
Deel deze post
Archief
Bijzondere thee van Kaldi: SpecialTeas
Hedendaags is thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. Hoe is thee eigenlijk ontstaan? Je leest het hier.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.