True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Slow Coffee

Slow Coffee
Leer experimenteren met slow coffee

Slow coffee

De term slow coffee heeft z’n naam te danken door de tijdsduur die deze zettechniek nodig heeft. Slow coffee is de laatste tijd weer enorm populair onder koffieliefhebbers, die hun tijd willen nemen voor een overheerlijke bijzondere kop koffie.

Slow coffee heeft erg veel weg van de oude filterkoffie, die we allemaal nog wel kennen. De slow coffee die opnieuw is ontdekt door een jonge generatie koffieliefhebbers is eigenlijk het bereiden van de koffie op oude wijze gestoken in een nieuw jasje.

De reden dat slow coffee in opkomst is gekomen is doordat een nieuwe generatie koffie-experts erachter kwamen dat de snellere methodes van koffie en espresso maken niet voor elke koffiesoort geschikt bleek te zijn.

Waar espressomachines koffie bereiden binnen de dertig seconden, neem een kop slow coffee minimaal een aantal minuten in beslag. Net als bij de oude snelfilter zettechniek wordt bij slow coffee het hete water op de versgemalen koffie in de filter geschonken. Hierna druppelt het water langzaam door het koffiemaalsel, waardoor alle smaken van de koffie opgenomen worden.

Perfect Slow Coffee
Kaldi heeft een eigen koffie die zorgt voor de ultieme belevenis voor slow coffee. Deze kunt u hier vinden

Een paar maanden geleden leende ik de cafetière van mijn broer. Ik wilde weleens weten of ik daar lekkere koffie mee kon zetten. Dat lukte!

Shop diverse zetsystemen

Deel deze post
Archief
Koffie en theegebruik in Nederland
Hieronder lees je meer over het koffie en theegebruik in Nederland

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.