True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Thee tips

Thee tips
Op zoek naar thee tips? Lees hier meer!

Thee tips
Thee is heerlijk en is ook een van ‘s werelds meest populaire dranken. Het aanbod van thee is enorm. Drink jij ook al een kopje thee? Wat doet thee eigenlijk voor ons? Ik vind het heerlijk om de dag ermee te starten en mee te eindigen.

Thee begon in het oude China als een gezondheidsdrankje, dus is het niet verrassend dat veel onderzoekers de mogelijke gezondheidseffecten van thee analyseerden.

Verschillende studies ontdekten dat thee verschillende gezondheidsvoordelen biedt: het beschermt je botten, kan helpen om diabetes te voorkomen, beschermt je tegen kanker, geeft een boost aan je metabolisme, …

Bovendien bevat thee een heleboel gezonde antioxidanten, helpt het om je lichaam te hydrateren en is het daarom ook goed voor je huid. Ook je tanden zouden er goed mee zijn.

Let wel: alles hangt natuurlijk af van de soort thee die je drinkt.

Elke kop thee is een denkbeeldige reis…

Gemberthee

Gember komt uit Zuid- Azië, het is een heel belangrijke plant in de ayurvedische geneeskunde. De smaak van gember is scherp, kruidig en pittig.  Gember werkt ontstekingsremmend en verbetert de spijsvertering.

Hoe maak je gemberthee?

– 1l water

– 5cm gemberwortel (geraspt)

– 1 citroen

– eventueel wat honing (naar smaak)

Breng het water met gember en citroensap en -rasp aan de kook, laat het 10 minuten trekken. Zeef het mengsel. Breng de thee op smaak met honing.

Saliethee met honing en citroen

Honing werkt verzachtend voor je keel en luchtwegen en stimuleert bovendien ook de werking van je maag-darmkanaal.  Het wordt makkelijk in je bloedsomloop opgenomen en omdat door het hoge suikergehalte geen schimmels en bacteriën kunnen in leven, is het ook nog een natuurlijk antibiotica.

Voor 2 kopjes thee:

– 500ml water

– 30 gram verse salieblaadjes

– 125 gram honing

– 1 el citroensap of meer naar je eigen smaak

Breng het water aan de kook en giet deze op de salieblaadjes, laat de thee zo 10 minuutjes trekken.  Zeef dan het vocht en voeg naar je eigen smaak de honing en citroensap toe.

Bloemen en tuinkruiden in je thee

Het toevoegen van een eetbare bloem uit de tuin geeft een leuke touch aan je thee.  Zoals viooltjes, kamille of rozenblaadjes.  Het is altijd leuk om zo een thee op je tafel te zetten. Ook verse kruiden kunnen aangenaam verrassen zoals munttakjes, basilicum, rozemarijn, citroentijm of lavendel, zorgen voor heerlijke thee.

Muntthee

Al duizend jaren lang is muntthee – eigenlijk geen echte thee omdat er alleen maar munt in zit – populair. Dat heeft de theesoort onder andere te danken aan de medische werking. Dat vind ik er zo leuk aan.

Vertering

Munt is goed voor je darmen en spijsverteringskanaal. De natuurlijke doorstroom in je lichaam wordt ondersteund. Vaak last van verstopping? Muntthee helpt je de boel weer op gang te krijgen.

Hongerstiller

De sterke geur van muntthee zal je honger stillen en dus voorkomen dat je weer een zoete snack in je mond stopt. Koekje of snoepjes? Nee, dat hoeft niet.

Relaaaaax

Ga jij snel stressen?  Met muntthee niet meer. De drank heeft namelijk ook een relaxte werking: onderzoek van NASA toonde aan dat de stress met een kwart vermindert als je ruikt aan munt. Snel planten in je tuin dus of ruik dan maar goed aan die heerlijke thee en relax…

Anti-griep

Voel je een griepje aankomen of heeft de griep je al harteloos geveld? Muntthee lost je slijm op en laat je daardoor beter voelen tijdens een verkoudheid. En als je je benauwd voelt, kun je ook boven een stoombadje met munt hangen. Onsexy, maar wel gezond. Ook ontspannend voor je spieren.

Reisziekte

Word jij misselijk tijdens het reizen? Muntthee gaat jouw misselijkheid tegen. Als je last hebt van reisziekte, neem dan een kopje muntthee om de reis aangenamer te maken.

Zakjes gezondheid:

– Citroengras : verfrissend

– Ginseng: Vitaliteit, bevordert kracht en uithouding

– Sint Janskruid: verbetert het humeur

– Zoethout: ontstekingsremmend, luchtwegenaandoeningen, ondersteunt de bijnieren.

– Lindethee: kalmerend

– Hibiscus: vochtafdrijvend, hogere weerstand, tegen winterkwalen, bloeddrukverlagend.

 

Ook in de zomer kan je thee drinken, maak er gewoon een ice tea van.

Ingrediënten:

– 130 ml vruchtenthee op basis van rozenbottel of andere vruchten

– 70ml vruchtensap (zelf geperste sinaasappelen of ongezoet)

Voor deze ice tea heb je sterke vruchtenthee nodig.  Dat betekent: dubbele portie, dubbele trektijd (ca. 20 minuten).  Laat de thee koud worden.  Zeef de thee en voeg het vruchtensap toe als tegenwicht voor de bitterre vruchtenthee.

Schenk uit in een glas met ijsblokjes.  Decoreer met echte vruchten, kinderen vinden dit heerlijk.

A cup of tea is like having a bath on the inside

 

Gastblogger Claudia van Avermaet schrijft over thee op haar website http://thepowerloft.me/ 

Ontdek ons thee assortiment

Koffie webshop

in Thee
Deel deze post
Archief
Een speciale thee
Op zoek naar speciale thee? Lees hier meer!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.