True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Wat is goede koffie?

Wat is goede koffie?
Het belangrijkste is dat jij het lekkere koffie vindt, maar er zijn een aantal aspecten die bijdragen aan een 'goed' kopje koffie.

Over smaak valt niet te twisten uiteraard. Maar koffiebonen van goede kwaliteit, versheid en herkomst dragen zeker bij aan een goed kopje koffie. 

Koffie is goed voor je


Voordat we bepalen wat goede koffie is, het allerbeste nieuws: koffie heeft enorme gezondheidsvoordelen. Je hebt vast al gemerkt dat je met een paar kopjes koffie een stuk wakkerder en alerter bent. Dit komt doordat de cafeïne zorgt voor meer bloedtoevoer naar je hersenen. Overdrijf het echter niet; teveel cafeïne kan ervoor zorgen dat je je slap en trillerig gaat voelen. Wist je dat koffie zelfs in de Schijf van vijf van het Voedingscentrum staat? Er zou een verband zijn tussen het drinken van 2 tot 4 koppen koffie en een lager risico op hartziekten en beroerte. Daarnaast zou het drinken van 5 koppen koffie per dag de kans op Diabetes type 2 verlagen. Ongefilterde koffie zou, vanwege het stofje cafestol, echter weer een negatief effect hebben op de cholesterol.

Koffiebonen Kaldi

Wat is goede koffie volgens de experts?

Om goede koffie te kunnen maken, moet de koffie aan een aantal basisvereisten voldoen. Hier zijn de kenners het wel over eens. Dit zijn een paar van die vereisten om de kans groot te maken dat je met goede koffie te maken hebt:

  • De basis: koop een goede kwaliteit koffiebonen;

  • Gebruik verse, recent geroosterde koffiebonen;

  • Langzaam geroosterde koffiebonen zijn lekkerder;

  • Arabica bonen zijn van betere kwaliteit dan Robusta koffiebonen;

  • Gebruik hele koffiebonen; maal ze pas als je ze gaat gebruiken;

  • Goede koffiebonen zitten in zakken met éénrichtingsventielen;

Goede koffie brengt geen onnodige schade toe aan mens en milieu

Je wilt toch weten waar je koffie vandaan komt? Het liefst drink je koffie die geen onnodige schade toebrengt aan wereld, milieu, mensen of dieren. Betrouwbare keurmerken helpen je om een bewustere keuze te maken.

Goede koffie is koffie die jij lekker vindt

Wat is goede koffie? Koffie die jij lekker vindt natuurlijk. En welke koffie jij lekker vindt, dat bepaal je natuurlijk lekker zelf! Ook al volg je alle regels van de koffie experts, uiteindelijk valt over smaak niet te twisten. Dus probeer vooral veel verschillende bereidingen en smaken om te ontdekken wat jouw voorkeur heeft. Bezoek eens één van de Kaldi proeflokalen om te ontdekken welke smaak bij jou past.

 

Koffiebonen

Deel deze post
Archief
Hoe houd ik koffiebonen vers?
Koffie is een natuurprodcut en heeft een bepaalde houdbaarheid. Lees onze tips om het langst van verse koffie te genieten...

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.