True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Welke koffie voor espressomachine

Welke koffie voor espressomachine
Welke koffiebonen zijn het beste geschikt voor je espressomachine? Waar moet je op letten qua smaaktonen en branding?
Je hebt een (dure) espressomachine op je aanrecht staan en wil hier de beste en lekkerste koffies mee zetten. Maar welke bonen heb je daar eigenlijk voor nodig? Er is koffie in veel verschillende kwaliteiten. Dit wordt onder andere bepaald door het koffieras, de pluk- en droogmethode, de branding en de verpakking. Je zult begrijpen dat koffiebonen van een hoge kwaliteit beter zijn voor jouw espressomachine dan koffiebonen met een mindere kwaliteit.

Arabica vs. Robusta koffie


Koffiebonen komen van verschillende koffierassen. De meest bekende koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. De Arabica boon is wat groter dan de Robusta maar bevat minder cafeïne. De Robusta boon is harder dan de Arabica, waardoor in de meeste gevallen de Arabica bonen aangeraden worden, omdat zij beter zouden zijn voor je espressomachine en de maalschijven minder snel laten verslijten. Daarnaast kent de Robusta boon een vettig laagje wat tevens een gevaar kan zijn voor je koffiemachine. Het binnenwerk van je machine kan namelijk verstopt raken als je veel Robusta gebruikt. Uiteraard zijn er ook Robusta bonen van hoge kwaliteit, waardoor je prima Robusta koffie kan zetten als dit je voorkeur heeft.

Koffiebonen

Koffiebonen zonder steentjes

Bij sommige koffies, voornamelijk de goedkopere melanges, is de kans groter dat je steentjes tussen de koffiebonen vindt. Deze steentjes zijn afkomstig van de plantages. Normaal gesproken worden deze eruit gefilterd tijdens het plukken en anders door de koffiebrander. Dit proces is heel arbeidsintensief en vraagt om intensieve verzorging en vakmanschap. Koffiebonen van een hogere kwaliteit (en prijs) zijn beter voor je machine omdat je hierin geen steentjes zult vinden die je maalschijven aan kunnen tasten.

Koffiebonen branden

Let ten slotte op de branding van de koffiebonen. Donker gebrande koffiebonen zijn knapperiger dan licht gebrande koffiebonen. Doordat ze zo knapperig zijn, zijn ze makkelijker te malen. Met de licht gebrande, harde, ietwat taaie koffiebonen heeft de maalmolen dan ook meer moeite.

De beste koffiebonen ?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag welke koffiebonen je het beste kunt gebruiken voor je espressomachine. De koffiebonen van Kaldi zijn qua kwaliteit allemaal geschikt voor jouw espressomachine. Het is een kwestie van smaak welke koffiesoort voor jou het beste is. Houd je van milde en aromatische koffie? Kies dan voor 100% Arabica koffie. Houd je van pittige smaaktonen en meer cafeïne? Kies dan voor een melange van Arabica en Robusta. Kom langs in één van onze speciaalzaken en laat je informeren. Kom proeven en ontdek de koffie die bij jou past!

Bestel Kaldi Koffiebonen

Deel deze post
Archief
De beste zetmethode voor koffie
Er zijn vele verschillende bereidingswijzes voor het zetten van koffie. Wat is nou de beste zetmethode voor koffie?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.