True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Zo kies je de beste koffiemachine voor op kantoor

Zo kies je de beste koffiemachine voor op kantoor
We adviseren je graag gratis en vrijblijvend over de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf

Verse koffie op kantoor aanbieden is een randvoorwaarde in Nederland. Overal wordt koffie aangeboden, en dat heeft ook voordelen voor de ondernemer. De kwaliteit van koffie op de werkvloer neemt steeds meer toe. We nemen dan ook geen genoegen meer met een kartonnig bakje kantoorleut.
Investeren in een goed bakje koffie is niet alleen goed voor het humeur van de werknemer, klant en bezoeker. Koffie verbetert de productiviteit, het teamgevoel en heeft zelfs positieve effecten op de gezondheid. Maar hoe bepaal je als ondernemer wat de beste koffiemachine is voor op kantoor? Hieronder een paar eerste stappen om een keuze te maken.

1. Welke capaciteit moet de koffiemachine op jouw kantoor hebben

Koffiebonen bestellenJe kunt je voorstellen dat een koffiemachine op een werkvloer met 200 werknemers een heel andere capaciteit moet hebben dan een machine op een kantoor met 5 medewerkers. En moet de machine ook drukke momenten aankunnen, bijvoorbeeld bij vergaderingen? Dit is al bepalend voor de capaciteit die jouw machine moet hebben. De capaciteit van een machine is niet alleen afhankelijk van het aantal kopjes dat tegelijkertijd gezet kan worden, maar bijvoorbeeld ook van de snelheid per kopje.

2 Welke opties moet de koffiemachine op kantoor bieden?

Wil je dat de machine alleen koffie en espresso kan maken? Of moet deze ook andere bereidingen, zoals chocolademelk, cappuccino en lungo kunnen maken? En misschien zelfs wel soep en iced coffee? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Maar het is aan de andere kant zonde te betalen voor opties die je niet gaat gebruiken.

3 Welke kwaliteit moet de koffie op kantoor hebben?

Wij gaan ervan uit dat je medewerkers en bezoekers geen slappe kantoorkoffie met kartonsmaak wilt bieden. Koffie is een belangrijk visitekaartje van je bedrijf. Kies dan ook bij voorkeur niet voor een machine met oploskoffie, maar neem goede kwaliteit filterkoffie of, nog liever, goede kwaliteit koffiebonen. Het voordeel van hele koffiebonen is dat deze langer vers blijft en de koffie versgemalen wordt, vlak voor de bereiding. Dan is er ook nog op allerlei andere kenmerken onderscheid te maken tussen de machines. Bijvoorbeeld qua kwaliteit van het melkschuim die je ermee kunt bereiden. Voor een goed en vrijblijvend advies nodigen we je dan ook graag uit contact op te nemen over de beste koffiemachine voor op kantoor. Of bezoek één van onze vestigingen.

Koffie op het werk

Bekijk ons assortiment volautomatische espressomachines

Deel deze post
Archief
Haal het meest uit je koffiemachine
We geven je graag tips voor een optimale koffiebeleving

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.