Kaldi Specialty Koffie - Myanmar Phar Moon

https://kaldi.nl/web/image/product.template/18609/image_1920?unique=c588745
(0 review)

€ 12.95 12.950000000000001 EUR € 12.95

€ 11.88

Not Available For Sale

This combination does not exist.

 Gratis verzending vanaf €35,-
 Voor 15:00 besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
 25 winkels door heel Nederland

Aroma

Blauwe bessen, mandarijn, melkchocolade

Body

Delicaat

Zuurgraad

Fruitig

Afdronk

Zacht, met aanhoudende tonen van bessen en citrus

Over Myanar Hopon Phar Moon


Plantages: Phar Moon

Locatie: Hopong, Myanmar

Cultivars: Arabica S – 795, Catimor, Caturra, Catuai, Bourbon

Exporteur: Indigo Mountain 

Importeur: This Side Up koffie

Over de plantages

In Hopong komt hoop in de vorm van koffie. Voor veel boeren is het een kans om te stoppen met papaver-teelt. Het oogsten van deze controversiële bloem dwingt hen tot een manier van leven die niet alleen uitputtend is, maar ook gevaarlijk en extreem stressvol. Koffie daarentegen is een project dat van hen wordt. Boeren kunnen zien hoe hun bomen groeien en zich ontwikkelen; ze hebben langetermijnprojecten en, gezien de positieve resultaten van de afgelopen 10 jaar, wordt het veiligstellen van een toekomst voor hun families tastbaar. Nadat de UNODC in 2014 het eerste initiatief verspreidde om papaver uit te roeien, zochten Khun Saw Tun Aung en Khun Win Maung de middelen om hun koffie te verbeteren, een betere prijs te krijgen en het op de internationale markt te verkopen.

Over de naam 'Phar Moon'

Ongeveer 300 jaar geleden werd een familie die in The Hton, Mon State woorde, gedwongen om snel hun huizen te verlaten nadat hun leider was gearresteerd. Deze ene familie vestigde zich in wat nu Phar Moon is. Er wordt gezegd dat ze na een jaar in dit dorp gewoon te hebben, een plek vonden waar veel katoenpanten groeiden. Deze planten worden in de Pa O-taal Phar Moon genoemd. 

Verwerking van de koffie

Zongedroogd natuurlijk proces: Kersen worden in de vroege ochtenduren met dehand geplukt door leden van de Hopong-gemeenschap. Zodra de oogst is voltooid, brengen de leden de kersen naar de droogstations in Hopong. Bij aankomst worden de kersen gescreend en met de geselecteerd tot ongeveer 95% rijpheid. 

Volledig rijpe kersen worden vervolgens op verhoogde bedden geplaatst. Langzaam drogen is een prioriteit en de droogtijden variëren tussen 13-17 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Alle partijen worden gescheiden op dag van oogst en alle leveringen van de leden zijn volledig traceerbaar. 


Branden van de koffie

Het brandprofiel voor deze koffie is speciaal gemaakt om de fruitige en levendige smaken naar boven te halen, dit wordt het best bereikt door licht te branden.


Prijsverdeling

64 % - De prijs die Capricornio zijn partnerboeren betaalt voor hun perkament, uitgedrukt als prijs voor groene (gemalen) koffie. Over het algemeen zorgen ze ervoor dat alle koffie van Capricornio 85% van de FOB-waarde van de koffie wordt teruggegevem aan hun partnerboeren.


11 % - Droogmaalkosten en Capricornio's exportvergoeding.


2 % - Totale verzendkosten van Santos, door de douane en naar ons magazijn. Volle containerlading en goede expeditie verbindingen rechtvaardigen zulke gunstige verzendkosten.


23 % - Import, financiering, verzendbureaucratie, sampling en financieringskosten voor This Side Up koffie.