Kaldi Specialty Azie - Thailand Wiang Pa Pao

https://kaldi.nl/web/image/product.template/20223/image_1920?unique=a19a130
(0 beoordeling)

€ 12,95 12.950000000000001 EUR € 12,95

Not Available For Sale

Deze combinatie bestaat niet.

 Gratis verzending vanaf €50,- in Nederland
 Voor 15:00 besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
 25 winkels door heel Nederland

Aroma

Tonen van karamelzoetheid

Body

Volle body

Zuurgraad

Citroenachtige aciditeit

Afdronk

Schone en verfijnde smaak

Over de Thailand Wiang Pa Pao

Plantages: Wiang Pa Pao

Locatie: Wiang Pa Pao, Thailand

Cultivars: Catuai, Typica en Chiang Mai

Exporteur: Jane Kittirattanapaiboon

Importeur: This Side Up Coffees

Thailand Wiang Pa Pao plantages

Over de plantages

Doi Pangkhon ligt in het noorden van Thailand en telt circa 300 huishoudens. De plantages zijn goed bereikbaar en worden gekenmerkt door een uitstekende infrastructuur. De regio is onderdeel van een succesvolle transitie van opiumteelt naar koffieteelt, opgezet door de voormalige koning van Thailand.

Over de boeren

Als procesontwerper, verwerkingsspecialist en exporteur werkt Jane Kittirattanapaiboon al tien jaar in Doi Pangkhon. Ze zet zich in voor vrouwelijk leiderschap in de koffiesector en levert een bijdrage aan economische stabiliteit en milieubehoud. Ze beheert het volledige traject van natte verwerking tot cupping.

Boeren van Thailand Wiang Pa Pao
Verwerking en branden Thailand Wiang Pa Pao

Verwerking van de koffie

Deze koffie onderging een volledig gewassen verwerking. Na het pulpen werd de koffie 12 tot 24 uur gefermenteerd, afhankelijk van het weer. Daarna werd de koffie nog 12 uur geweekt in schoon water, en vervolgens grondig gewassen om alle pectine te verwijderen. De bonen droogden 15–20 dagen op verhoogde bamboebedden en in kassen. Na het drogen volgde verwerking via een destoner, huller, zeef en densiteitstafel, inclusief handmatige selectie.

Branden van de koffie

De koffie is gebrand volgens een aangepast Ikawa-profiel: lagere eindtemperatuur (145 °C) en iets langere brandtijd voor optimale ontwikkeling van de zuren. Deze branding zorgt voor een evenwichtige body, zachte malic acid, en gelaagde zoetheid. 

Prijsverdeling

61,5% voor de boeren.

11,5% voor exportkosten.

7% voor de logistiek en verzending.

6% voor financiering en regeneratieve bijdrage.

14% naar This Side Up Coffees.