Kaldi Specialty - Peru Churupampa

https://kaldi.nl/web/image/product.template/18729/image_1920?unique=9d84b9c
(0 beoordeling)

€ 12,95 12.950000000000001 EUR € 12,95

Not Available For Sale

Deze combinatie bestaat niet.

 Gratis verzending vanaf €45,- in Nederland
 Voor 15:00 besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
 25 winkels door heel Nederland

Aroma

Chocolade, karamel

Body

Rond mondgevoel met een volle body

Zuurgraad

Hints van gedroogde bessen 

Afdronk

Pure chocolade, cacaopoeder, stroop 

Over de Peru Churupampa Specialty

Plantages: Finca Churupampa SAC

Locatie: Chirinos, San Ignácio - Cajamarca, Peru

Cultivars: Typice, Caturra en Pache

Exporteur: Finca Churumpampa (met eigen exportlicentie)

Importeur: This Side Up Coffees

Peru Churupampa plantages

Over de plantages

Finca Churupampa is niet zomaar een koffieplantage, maar een sociaal ondernemingsmodel ontwikkeld door de familie Tocto. De laatste jaren is dit model uitgebreid naar 30 omliggende koffieboerderijen in het dorp Chirinos. Innovaties op de plantages omvatten onder meer verbeterde verwerkingsfaciliteiten, herbeplantingsprogramma’s met nieuwe variëteiten en nieuwe droogtechnieken, zoals verhoogde bedden met plastic overkapping tegen seizoensregen. In 2018 werden maar liefst 4.000 monsters gecupt – geen enkele partij wordt overgeslagen. Deze koffie is bovendien Organic en Fair Trade gecertificeerd.

Over de boeren

T​oen we via het netwerk van oud-collega Sara bij Churupampa terechtkwamen, herkenden we direct het ontwikkelingsmodel voor kleinschalige boeren dat we wereldwijd promoten – maar dan vele jaren verder in de uitvoering. De familie Tocto laat zien hoe ondernemerschap, respect voor lokale landbouwtradities, circulair denken en directe relaties met branders het platteland kunnen transformeren. Sinds 2011 heeft de gemeenschap in Chirinos zich losgemaakt van de overlevingslandbouw en een sterke kwaliteitsgerichte merkidentiteit opgebouwd. Hun innovatieve verwerking en eigen kwaliteitslab maken hun koffie geliefd op de specialtymarkt – vooral in de VS. In 2017 verbond This Side Up zich aan Churupampa met de ambitie hun pad van kwaliteitsverbetering en regionale uitbreiding te ondersteunen.

Peru Churupampa boeren
Peru Churupampa verwerking en branden

Verwerken van de koffie

Deze koffie ondergaat een gewassen verwerking met dubbele fermentatie. De koffiebessen worden met de hand gepulpt en fermenteren vervolgens 12 tot 24 uur in betegelde tanks, afhankelijk van het weer. Daarna worden ze gewassen en ondergaan ze nog een tweede fermentatie van dezelfde duur.

Branden van de koffie

De koffie wordt gebrand met een Probat UG22 uit 1965 (22 kg capaciteit). De branding duurt 11 minuten, waarvan 25% na de eerste crack. Iedere branding heeft een uniek profiel dat is afgestemd op de specifieke smaak van de koffie of blend.

Prijsverdeling

60% naar de boeren voor teelt, oogst, verwerking en exportklaar maken


11% exportkosten door Finca Churupamp


6% - logistiek, inclusief verscheping naar Rotterdam


23% - importkosten, inclusief financiering, bemonstering, administratie en andere importgerelateerde kosten


Prijsverdeling Peru Churupampa