True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Zwarte koffie

Zwarte koffie
Het drinken van zwarte koffie is populair en ook nog eens het gezondst, maar waarom?

Veel mensen drinken elke ochtend een kopje koffie om wat extra energie te krijgen en de dag goed te beginnen. Tegenwoordig drinken er veel meer mensen koffie dan vroeger, waarmee het zwarte goud niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Het drinken van zwarte koffie is populair en ook nog eens het gezondst, maar waarom?

Wat is zwarte koffie?

Het drinken van koffie hoort bij de Nederlandse cultuur. Uit eerder uitgevoerd onderzoek van Kaldi blijkt dat ruim 70% van de 1300 ondervraagden dagelijks een of meerdere koppen koffie drinkt. Maar wat is zwarte koffie nou eigenlijk en waarom drinkt iedereen het zo gretig? Zwarte koffie is een ‘clean’ bakje koffie, zonder melk, suiker of andere toevoegingen. Dit is niet afhankelijk van de zetmethode, dus of je nou een filterkoffie hebt of een koffie gezet met een espressomachine: het is allemaal zwarte koffie. Koffie kun je leren drinken, het is niet iets wat je wel of niet lust. Maar let op: niet elke koffie is hetzelfde. Elke koffie heeft zijn eigen karakter en de een is weer wat sterker dan de ander. Probeer hier ook rekening mee te houden bij het (leren) drinken van je koffie. Als je begint met het drinken van koffie is het makkelijker om aan de smaak te wennen als je start met een wat mildere, zachtere koffie zodat je kunt wennen aan de smaken die koffie in zich heeft.

Is zwarte koffie gezond?

Er zijn heel veel onderzoeken gedaan naar de vraag of koffie gezond voor je is. Uit talloze onderzoeken blijkt dat koffie je kan beschermen tegen ernstige ziekten en het je een positieve boost kan geven. In koffie zit namelijk de stof cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je vermoeide gevoel weggaat. Het drinken van twee koppen koffie per dag kan er dan ook voor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Ook verlaagt het drinken van koffie de kans op het krijgen van diabetes type 2. Je verkleint bij het drinken van 2 koppen per dag niet alleen het risico op diabetes type 2, bij het drinken van 5 koppen koffie per dag verminder je het risico op diabetes type 2 zelfs met 30%. Ook sporters hebben veel profijt van een lekker kopje koffie. Het drinken van koffie kan er namelijk voor zorgen dat sporters beter gaan presteren, omdat ze hier meer energie van krijgen. Koffie kan er daarnaast ook voor zorgen dat je spierpijn verminderd wordt. Hierdoor kun je weer sneller aan je work out beginnen.

Afvallen met zwarte koffie

Tenslotte zou koffie ervoor zorgen dat je vetverbranding een boost krijgt. Er zitten verschillende stoffen in koffie die hierbij zouden helpen. Eén van deze stoffen heet epinefrine. Epinefrine zorgt ervoor dat vetzuren worden losgemaakt en klaargemaakt om het lichaam te verlaten. Een andere stof die in koffie zit heet chlorogeenzuur. Deze stof zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel verlaagd wordt na een maaltijd. Chlorogeenzuur zorgt ervoor dat er minder insuline in je lichaam vrijkomt en hoe minder insuline, hoe beter je vet kunt verbranden. Kom maar door met die gezonde kopjes koffie dus.

Koffie webshop

Ontdek de heerlijkste koffie

Deel deze post
Archief
Het perfecte kopje koffie
Het perfecte Italiaanse kopje koffie bereid je met een percolator. Lees snel verder voor de tips.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.