True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Nederlanders kan niet zonder dagelijks kopje koffie 

Verlangen naar koffie voor energie, ontspanning en een beetje vreugde

Voor veel mensen is koffie onderdeel van de dagelijkse routine geworden. Sommige mensen kun je ’s ochtends zelfs beter even vermijden, totdat ze een bakje koffie gehad hebben. Anderen nemen elke avond een espresso tijdens het natafelen. En weer anderen drinken de hele dag door koffie op het werk. Al met al lijkt een groot deel van de Nederlanders niet zonder haar dagelijkse kopje koffie te kunnen, zo blijkt uit onderzoek van Kaldi. Voor ruim 70% van de 1300 ondervraagden is koffie een belangrijk ingrediënt voor hun dagelijks leven.

Koffie is een goede start van de dag

Cliché, maar waar: koffie voorziet ruim 36% van de ondervraagden van genoeg energie om aan de dag te beginnen. 22% begint de dag met koffie om andere redenen. Een kop koffie in de ochtend is voor veel mensen namelijk een gewoonte geworden. Bovendien wordt de authentieke smaak van koffie onder fervent drinkers zeer gewaardeerd. Ook een groot deel, 35%, zegt geen verschil te merken tussen het wel of niet de dag beginnen met koffie. Slechts een klein deel, 6%, blijkt helemaal geen koffie nodig te hebben voor een goede start.

Baat bij cafeïne afhankelijk van bedrijfstak

Ook op de werkvloer kunnen wij Nederlanders niet zonder de cafeïneboost van ons heilige genotmiddel. Koffie vindt met name gretig aftrek onder grootverbruikers als studenten, medewerkers in de juridische, financiële of facilitaire dienstverlening, het onderwijs, de bouw en de horeca. Op de vraag of ze zonder een dagelijkse kop koffie kunnen, week het antwoord van studenten echter af van dat van de andere groepen. Een kleine meerderheid van de studenten, 56%, geeft aan wel degelijk zonder koffie te kunnen. De overige groepen ervaren dat het drinken van koffie hun arbeidsproductiviteit verhoogt.

Koffie drinken als ontspanningsmoment

Waarom we dagelijks naar koffie verlangen? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. Na het drinken van koffie voelen we ons energiek en gesterkt en daarnaast leidt het tot een gevoel van vreugde. Het grootste deel van de ondervraagden, ruim 70%, ervaart het drinken van koffie als ultiem ontspanningsmoment. Bovendien “…is koffie drinken ook gewoon gezellig”, aldus een deel van de ondervraagde vrouwen.

Lees hier de resultaten van het onderzoek 


 

Koffiebonen assortiment

Ontvang aanbiedingen per mail

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

Bezoek de Kaldi Koffie & Thee Webshop

 Bekijk ons assortiment

Franchisenemers gezocht

Start je eigen Kaldi Koffie & Thee vestiging

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.