Alpro sojamelk als alternatief voor gewone melk

Alpro sojamelk als alternatief voor gewone melk
mei 27, 2013 Kaldi

Waarom sojamelk in uw kopje koffie? Sojamelk is een plantaardig alternatief voor koemelk en soja is daarnaast van nature zoeter dan melk. Hierdoor heb je meer smaak aan uw perfecte kopje koffie.

Van sojaboon tot sojamelk

De sojaboon is familie van de peulvruchten en komt oorspronkelijk uit China. In totaal zijn er zo’n 1000 verschillende soorten sojabonen, elke soort sojaboon heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De sojamelk wordt gemaakt door geweekte sojabonen te vermalen met water. Het mengsel hiervan wordt gezeefd en de vloeistof die overblijft is de sojamelk. De vloeistof die overblijft is naast plantaardig ook een bron van eiwitten, onverzadigde vetten, mineralen, vitamines en vezels.

Allergieën en vegetariërs

Sojamelk is een goede vervanger voor koemelk. Mensen kunnen veel verschillende redenen hebben om geen melk te drinken zoals bijvoorbeeld een allergie of omdat zij vegetariër is. Door het gebruik van sojamelk kunnen zij toch de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen krijgen. Andere voordelen van sojamelk zijn dat sojamelk aanzienlijk minder calorieën bevat, geen cholesterol en geen lactose.

Sojamelk in de Kaldi Winkels

In bijna alle Kaldi winkels schenken wij voor een kleine meerprijs Alpro sojamelk. Mocht u nog nooit sojamelk gehad? Dan raden we het u zeker aan om eens Alpro sojamelk te proberen in uw perfecte kopje koffie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden