Bijzondere thee van Kaldi: SPECIALTEAS

Bijzondere thee van Kaldi: SPECIALTEAS
juni 20, 2013 Kaldi

Bijzondere thee van Kaldi

thee

Thee blaadje

5000 jaar geleden. In de schaduw van een struik zit de Chinese keizer Shen Nung water te koken.  Een welkom verkoelend briesje doet de takken bibberen. Een paar blaadjes dwarrelen naar beneden. Ze vallen zo in het hete water. En lijken daar in op te gaan. De Chinese Keizer neemt een slokje.

Het smaakt goed. Het eerste kopje thee is een feit.

Hedendaags is thee na water het meest gedronken drankje ter wereld! Niet zo gek eigenlijk. Al was het maar omdat in grote en vaak dichtbevolkte delen van de wereld het drinken van thee een eeuwenoude maar tegelijk springlevende traditie is. Thee is niet alleen een traditie. Thee is lekker. In een ongekende veelheid aan verschillende soorten en smaken.

Bekijk het volledige thee assortiment van Kaldi.

Groene thee

groene theeVan de nieuwste, jongste blaadjes van de Camelia Sinensis wordt groene thee gemaakt. De blaadjes worden geplukt en –zonder fermentatie – verder verwerkt. Fermentatie is het blootstellen van de vers geplukte thee aan de lucht. Dit proces zorgt voor de kleur, sterkte en smaak van de thee. Doordat groene thee dit deel van het proces overslaat is de thee rijk aan antioxidanten en die zijn weer heel goed voor ons. Bekijk onze Asian Groene Thee en Jasmine Groene thee.

Je hebt groene thee en je hebt Japanse groene thee. Groene thee dus die elk jaar vanaf rond mei geoogst wordt en daarna gestoomd, gedroogd, gerold en gemixt. De meest populaire soorten Japanse groene thee zijn Sencha en Bancha. En wilt u echt op zijn Japans genieten, dan zet u de thee in een speciale theepot, een Kyusu. Let wel: eerst de thee in de pot en daarna het water. Dan wordt genieten puur genieten. Groene theeliefhebbers komen bij Kaldi echt aan hun trekken: GunpowderGroene Jasmijn, Witte Parel van FujianBancha, Sencha of Himalaya’s Witte Bergtop, smaken te over! Allemaal even lekker en allemaal een thee belevenis op zich. Bekijk ook de Groene thee video op Youtube.

Zwarte thee

Zwarte thee

Zwarte thee kent twee varianten. De eerste stamt van de kleine blaadjes van de Chinese theestruik, die ook gebruikt wordt voor groene en witte thee. Bij Kaldi vindt u die onder de namen Tarry Lapsang, Darjeeling en Ceylon. Bij de tweede variant zijn juist de grotere bladeren van de Assamese struik, die van oorsprong gebruikt werd voor zwarte thee, bepalend. Bij Kaldi vindt u deze variant onder de naam Assam.

Wist u trouwens dat zwarte thee in China en de buurlanden meestal rode thee heet? Dit heeft te maken met de roodachtige kleur van zwarte thee. Zwarte thee kent twee varianten. De eerste stamt van de kleine blaadjes van de Chinese theestruik, die ook gebruikt wordt voor groene en witte thee. De tweede variant zijn juist de grotere bladeren van de Assamese struik, die van oorsprong gebruikt werd voor zwarte thee, bepalend. Zwarte thee is over het algemeen sterker van smaak en cafeïne rijker dan andere soorten thee. Dit komt door het feit dat zwarte thee meer geoxideerd is.  Bekijk onze Roberts Darjeeling zwarte thee en Royal Ceylon zwarte thee.

Net als bij wijn, komen de namen van pure zwarte soorten thee voort uit de regio waar ze geproduceerd worden. En net als bij wijn staat een regio vaak voor een eigen karakteristieke smaak. Neem DarjeelingAssam of Ceylon. Bekijk ook de Zwarte thee video op Youtube.

Rooibos thee

Rooibos thee

De naam zegt het eigenlijk al, is normaal rood-bruinachtig van kleur. Dat heeft te maken met het oxideren tijdens het productieproces. Rooibos wordt dan wel overal thee bestempeld, maar heel strikt genomen is rooibos geen echte thee. Hij wordt immers niet gemaakt van de theeplant maar van een kruid afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse provincie Westkaap. Net als ‘echte’ thee doorloopt ook Rooibos een fermentatieproces. Hij wordt eerst fijngehakt en gekneusd en daarna in hoopjes achtergelaten om te fermenteren. Dan wordt hij gedroogd onder de Afrikaanse zon en krijgt zo zijn karakteristieke unieke diep mahonierode kleur. Bekijk onze African Rooibos thee.

Houdt u van Earl Grey en houdt u van Rooibos?! Dan komt Kaldi Rooibos Earl Grey als geroepen. Een Rooibos thee gemengd met bergamot, al het mooie van Zuid-Afrika, in prachtbalans met het heerlijke van Earl Grey. Bekijk ook de Rooibos thee video op Youtube.

 

Kruidenmelange

kruidenmelangeEen kruidenextract gemaakt van alles behalve de bladeren van de theestruik, dat is kruidenthee. Uniek van geur, kruidenthee. Vaak rijk aan antioxidanten. En vaak met een stimulerende dan wel juist rustgevende en kalmerende uitwerking. Geen wonder dat kruidenthee ook veel wordt gedronken uit gezondheidsoverwegingen. Bekijk onze Calm mind kruidenmelange, Morocco Mint kruidenmelange en Pure Peppermint kruidenmelange.

Energie tanken voor een één en al actieve dag? Kaldi Vrouwenpower thee en Kaldi Mannendroom thee!

Bekijk ook de Kruiden thee video op Youtube.

 

bijzondere-theeBeleef thee, een en al pure echte thee!
Reizend door China, India en Sri Lanka.
Door Zuid-Afrika en Japan. Door alle windstreken.
Door de wijde wereld van thee.
Groene thee, Zwarte thee, Aroma thee, Rooibos en Kruiden thee.
Pure echte thee, Kaldi thee. Gaat u mee?

Thee!
Je bent zacht en helder, sterk en donker
Je bent groen, ambergeel, rood of zwart
Je bent zoet en fris, soms tegen bitterzurig aan
Je koppelt geliefden, brengt vrienden tesaam
Een koninklijk ontbijt, een middagmoment van rust
Geen gelegenheid of jij bent van de partij
Thee hoort erbij, thee maakt je blij!

Xiaoyan Wang
Kaldi’s thee-inkoper

 

Wist u dat thee na water het meestthee cadeau gedronken drankje ter wereld is?! Niet zo gek eigenlijk. Al was het maar omdat in grote en vaak dichtbevolkte delen van de wereld het drinken van thee een eeuwen-
oude maar tegelijk springlevende traditie is. Maar, thee is meer, veel meer dan traditie. Thee is lekker. In een ongekende veelheid aan soorten en smaken. En, ook mooi meegenomen: thee is goed voor je!

 Thee als cadeau
Thee is dan natuurlijk ook erg leuk om weg te geven als cadeau. Kaldi heeft hiervoor een leuke thee lijn met afbeeldingen van de Deense kunstenaar Paul Pava. Ook erg leuk om als cadeau weg te geven met Poul Pava servies of een ander thee servies. Of een leuke theepot of thee ei natuurlijk!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden