True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

De meest duurzame koffiecups

De meest duurzame koffiecups
100% plant-based en composteerbaar. Drink koffie zonder cupzorgen!

Bij Kaldi staan we voor meer dan alleen de perfecte kop koffie; we zetten ons in voor een groenere, duurzamere toekomst.
Recent onderzoek van de Wageningen University & Research bevestigt dat onze keuze voor 100% plant-based en composteerbare koffiecups een stap in de juiste richting is.

De onderzoekscijfers

Jaarlijks belanden miljarden koffiecapsules in Europa in onze prullenbakken. Het onderzoek van Wageningen onderzoekt de milieueffecten van drie soorten koffiecups: composteerbare biobased capsules, conventionele plastic capsules, en aluminium capsules. Het legt niet alleen de nadruk op broeikasgasemissies, maar kijkt ook naar circulariteit, gemeten met de Material Circularity Indicator (MCI).

Composteerbaar is de nieuwe norm

De studie concludeert dat composteerbare  capsules de duurzaamste keuze zijn, rekening houdend met zowel uitstoot als circulariteit. De MCI van 100% wanneer gecomposteerd, maakt ze volledig circulair. Zowel het koffiedik als het capsulemateriaal kunnen organisch worden gerecycled tot waardevolle compost, zelfs als consumenten per ongeluk de capsules in de verkeerde container gooien.

Sicilian Blend Kaldi Koffiecups

Geen plaats voor conventionele kunststoffen

Het onderzoek maakt duidelijk dat conventionele kunststoffen op basis van fossiele brandstoffen geen plaats hebben in een circulaire economie. Bij Kaldi vermijden we deze niet-duurzame materialen en concentreren we ons op opties die zowel smaakvol als vriendelijk voor onze planeet zijn.

Een stap in de juiste richting

Bij Kaldi zien we dit onderzoek als bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid. Onze koffiecups bieden niet alleen een heerlijke kop koffie, maar dragen ook bij aan een groenere planeet. Met een MCI van 100% voor composteerbare cups en een focus op diverse duurzame keuzes, stappen we in de juiste richting voor een circulaire koffiecultuur.

Samen naar een groenere toekomst

Bij Kaldi zetten we ons in om jou niet alleen de beste koffie te bieden, maar ook om bij te dragen aan een duurzame, circulaire koffiecultuur. Doe mee met ons streven naar groen genot en geniet bewust, wetende dat elke slok bijdraagt aan een betere wereld.

Kom langs bij een Kaldi in de buurt, of bestel jouw Kaldi koffiecups online!

Koffie zonder cupzorgen
Deel deze post
Archief
Martin van Dieden van Kaldi Haarlem genomineerd voor Franchisenemer van het Jaar 2023

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.