100% Arabica
Koffieplant soorten:
Bucaramanga
Typica
Bourbon
Koffie werd in 1723 voor het eerst in Colombia geïntroduceerd door de jezuïeten, maar de koffieproductie werd pas aan het einde van de 19e eeuw betekenisvol. De koffie wordt hier geproduceerd door bijna 500.000 (kleine) boerenbedrijven. In 1960 bedacht een reclamebureau het personage Juan Valdez als embleem van het kwaliteitslabel Café de Colombia. De arme koffieboer met zijn ezel werd geromantiseerd en stond voor de ambacht en kwaliteit.
In de Andes liggen veel gebieden met een microklimaat dat zich leent voor de teelt van koffie, maar de topografie van Colombia maakt grootschalige teelt onmogelijk. Daarom ligt het accent op de kwaliteit van de productie. Er worden alleen Arabica-variëteiten geteeld.
Colombiaanse koffie heeft een enorm scala aan smaken, van de zwaardere, chocolade-achtige koffies tot zoetere, fruitige partijen. Er bestaat een breed spectrum van smaken over de regio’s.
Volle, krachtige koffie van 100% Arabicabonen uit het Andesgebergte. Met tonen van noten en chocolade.
Herkomst: Colombia
Soort: Arabica
Smaaksterkte: ★★☆
Aanbevolen zetmethode: filter/cafetière en volautomatisch
100% Arabica
Koffieplant soorten:
Bucaramanga
Typica
Bourbon
Stevige body, notig, pittig, fris. Romig/chocolade mondgevoel.
Bijzonder geschikt voor espresso
To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.