True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Franchise beginnen

Velen van ons hebben de droom om een eigen bedrijf op te zetten. En het liefst willen we zo bekend en groot mogelijk worden. Maar hoe kun je dat allemaal bereiken als je alleen bent? Een mogelijke oplossing is het beginnen van een franchise.

Wat is een franchise

Een franchise is een manier van zakendoen waarbij een ondernemer (een franchisenemer) een contract sluit met een franchisegever (jij in dit geval). De ondernemer koopt het recht om een zaak te beginnen met jouw bedrijfsnaam, en betaald een deel van de omzet aan jou per periode. Het opzetten van een franchise kost veel tijd, maar er zitten ook vele voordelen aan vast zoals:

  • Als franchisegever profiteer je van de inzet van de ondernemer in jouw bedrijf;
  • Als franchisegever hoef je geen uitgebreid filiaalsysteem op te zetten ;
  • Je kan met een klein kapitaal je product en kennis op grote schaal op de markt brengen. ;
  • Er zijn beperkte risico’s bij uitbreiding door middel van franchisecontracten, doordat er weinig eigen kapitaal in gestoken wordt.

Voordat je een franchise gaat beginnen

Voordat je nu meteen een franchise gaat opzetten moet je eerst wat onderzoek verrichten. Want hoe leuk je je eigen idee wel niet vindt, en hoe goed het ook aanslaat in jouw omgeving, je moet onderzoeken of er vraag naar is. Door middel van een pilot kun je testen of jouw franchiseformule ook werkt in een andere stad of misschien zelfs een ander land! Na afloop van de pilot kun je eventuele aanpassingen doorvoeren in bijvoorbeeld het contract of het handboek. Je moet dus ook nog een handboek voor de ondernemer samenstellen. In dit document staat alles over je onderneming beschreven waar de franchisenemer zich aan moet houden. In dit handboek staat de gehele formule beschreven, debiteurenbeleid, kleurgebruik en zelfs klachtenafhandeling.

Kaldi franchise

En wat vindt je ervan? Heb je nog steeds zin om je eigen franchise te starten? Of wordt je liever ondernemer met je eigen zaakje? Mocht het nou het tweede geval zijn, neem dan eens een kijkje op onze site! Misschien is de Kaldi formule wel echt iets voor jou.

nemen, die kansen ziet en die weet van aanpakken. Het ondernemerschap gaat gepaard met pieken en dalen. Durf jij de uitdaging aan?

Franchisenemer gezocht

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Kaldi koffie

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.