Franchise starten?

Waar moet je op letten bij het starten van een franchise

Een eigen bedrijf starten? Je kunt alles vanaf het begin helemaal zelf doen. Maar waarom zou je niet op een rijdende trein stappen en een franchise starten?

 

Franchise zaak starten: wel de lusten, niet de lasten?

Als je je eigen bedrijf start, kun je helemaal vanaf het begin alles zelf bedenken en inrichten zoals je het wilt. Voor sommige ondernemers is dat ideaal. Maar misschien wil jij je zoveel mogelijk op het ondernemen zelf richten en je niet teveel bezighouden met inkoop, marketing, huisstijl etcetera. Dan past het starten van een franchise onderneming misschien beter bij jou. Je stapt in in een bestaande formule die al een reputatie heeft opgebouwd. Ook kan dit helpen bij het aantrekken van een financiering.

Franchise onderneming starten: past dat bij jou?

Bij de keuze van de franchise formule waar je wilt instappen, kunnen verschillende factoren een rol spelen. Afhankelijk van de branche en de formule, kan het benodigd eigen vermogen erg uiteen lopen. Het belangrijkst is dat je iets doet wat past bij je interesses. Je hebt meer kans op succes als je passie hebt voor je vak en het helpt enorm als je vakkennis hebt of bereid bent daar energie en tijd in te steken.

Een eigen onderneming: pieken en dalen

Tot slot is het een misverstand te denken dat franchisenemers geen ‘echte’ ondernemers zouden zijn. Tussen de meest succesvolle Nederlandse ondernemers vind je verschillende franchisenemers. Je moet dus, net als alle succesvolle ondernemers, iemand zijn die bereid is risico’s te nemen, die kansen ziet en die weet van aanpakken. Het ondernemerschap gaat gepaard met pieken en dalen. Durf jij de uitdaging aan?

30 Vestigingen

Bewezen franchise formule

Uniek franchise concept

Al 18 jaar succes

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden