Lunchroom beginnen

Het beginnen van een eigen lunchroom heeft een aantal voordelen. Hoewel je in de horeca werkt, hoef je niet tot diep in de nacht te werken. Het is dus vaak makkelijker te combineren met een druk privé- en/of gezinsleven. Het is natuurlijk wel van belang dat je tijdens de openingstijden, bijvoorbeeld tussen 9.30 en 18.00 uur, genoeg omzet om er van te kunnen leven.

Voordat je je lunchroom begint

Het is handig om eerst wat horeca-ervaring op te doen voordat je je eigen lunchroom start. Breng exact in beeld wie je doelgroep is, onderzoek wat er in jouw buurt aan concurrentie is en kijk of er partijen zijn met wie je kunt samenwerken. Maak bijvoorbeeld een mooie combinatie-aanbieding met een bioscoop. Zorg dat jouw lunchroom zich onderscheidt van de rest, qua uitstraling en aanbod.

Ondernemingsplan

Voor veel aanstaande ondernemers is het maken van een goed ondernemingsplan een enorme hobbel. Niet iedereen heeft de kennis en energie om een goed marktonderzoek te doen en een financieringsplan uit te werken. Je kunt er daarom ook voor kiezen een extern bureau in te schakelen om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen als je je plan moet verdedigen om een financiering aan te vragen. In het financiële deel van het plan wordt dan een openingsbalans, een exploitatieprognose, een liquiditeitsprognose en aflossingsplan opgesteld.

Kaldi franchise: ideaal voor jou?

Je kunt ook overwegen je aan te sluiten bij de Kaldi-formule. Ook in dit concept hoef je niet tot in de nacht te werken en kun je je gasten voorzien van lekkere drankjes en lunches. En dan heb je er ook nog een hele winkel bij met de allerlekkerste koffiebonen! En een belangrijk voordeel: je hoeft niet je hele plan zelf uit te werken want er is al heel veel kennis en ervaring en je sluit je aan bij een bestaand merk.


 

Kaldi zoekt ondernemers, bekijk de pagina: Franchisenemers gezocht

Start nu je eigen koffie en thee franchise

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden