True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Thee, thee en nog eens thee

Tussen feit en fictie kunnen we vaststellen dat thee al 5000 jaar bekend is. Dat het niet altijd als een drankje werd genuttigd zal duidelijk zijn. Waarschijnlijk werd er door volkeren en stammen op de blaadjes gekauwd en heeft het zo weten te evolueren naar thee zoals we dat vandaag de dag kennen en nuttigen. Een thee die de laatste jaren in de westerse cultuur steeds populairder is geworden is groene thee. De belangrijkste reden voor deze toegenomen populariteit is de gezonde invloed van groene thee op het lichaam. We zijn steeds meer bezig met gezond eten, drinken en leven en de gezondheidshype wordt bewust en onbewust gemakkelijk overgenomen.

Kaldi groene thee

Foto door: Rensina Steursma

Groene thee is gezond

Of je nou een theeleut of een #fitgirl bent, groene thee is hot! Groene thee is in feite puur natuur, omdat door verhitting alle processen worden stilgelegd. Bij de productie van groene thee vindt er dus geen oxidatie plaats. Theesommelier Jerry van Daalen geeft tijdens het Dutch Tea Festival 2017 workshops over groene thee. In een workshop, voorafgaande aan het festival, leerde hij ons al om een échte muntthee te zetten. Niet gewoon wat munttakjes in een kop met heet water, maar sencha tea, verfrissende sinaasappel en munt. Lekker en gezond!

Kaldi Sencha thee

Foto door: Rensina Steursma

Naast de Sencha heeft Kaldi nog een uitgebreid assortiment aan andere groene theeën. Op het Dutch Tea Festival kom je alles te weten over de Green Tea Ginger Lemon, Moment of Happiness, Groene Jasmijn, Witte Parel van Fuijan en Gunpowder. De beste soorten zijn geproefd en de thee is speciaal verpakt om optimale versheid te garanderen. Leuk feitje: al deze theeën zijn te koop op het festival. En koop je 4 zakjes? Dan krijg je er een gratis doosje theefilters bij. En dat allemaal voor maar € 20!

Het belang van goed water

Drie belangrijke elementen om thee te zetten zijn: thee blaadjes, water en de thee set. Als je deze elementenKaldi waterfilters samenvoegt zonder er al te veel aandacht aan te schenken, dan zet je ‘gewoon thee’. Als je probeert om met de juiste zetmethode de mooiste aroma’s en smaken uit je thee te halen, dan verhef je het theezetten tot een kunst. Het belang van goed water wordt in deze vaak erg onderschat. Water kan bijvoorbeeld behoorlijk verschillen in o.a. de hardheid en de samenstelling van het water. Calcium en magnesium dragen bij aan de hardheid van water. Hardheid van water beïnvloedt de aroma en de levensduur van machines. Om deze verstorende invloed te verminderen gebruiken we waterfilters. Brita is een expert op het gebied van drinkwateroptimalisering. Loop tijdens het festival vooral eens bij hen langs! Daarnaast vind je ook allerlei Brita artikelen bij Kaldi op de stand. Zo koop je hier bijvoorbeeld een Elemaris XL waterfilterkan van € 38,50 voor € 29,95! Wil je er ook twee Maxtra filters bij? De gehele set is nu geen € 51,45 maar slechts € 39,95!

Thee to-go

Zonder mok of beker uiteindelijk geen thee. Om het hele verhaal compleet te maken, schenken we de thee in een mok en kunnen we ervan genieten. Lekker met de voetjes omhoog, filmpje erbij en wegdromen onder je dekentje… Oh nee! We leven in een maatschappij die druk zijn cultiveert en ‘rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’ de norm is. Hoe kunnen we in die drukte toch een rustmomentje creëren? Juist. Met een kopje thee. Maar dan wel to-go.

Hier hebben we een kleurrijke oplossing voor, de Pokito to-go beker! Je neemt je thee makkelijk overal mee naartoe en als hij op is, vouw je de beker op en past hij makkelijk in je tas of jaszak, zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Op het festival is-ie ook nog eens in de aanbieding: van € 17,50 voor maar € 14,95!

Kaldi thee pokito

Kaldi thee pokito

Thee beleven

Op het Dutch Tea Festival valt van alles te beleven. Kom thee proeven, ruiken en ervaren door mee te doen aan workshops en theeceremonies. Ook lekker over de theemarkt slenteren is een must. Alvast een beetje in de sferen komen? Beleef ‘t, met onderstaand filmpje!

Clarico-Full Image

Thee assortiment

Ontvang aanbiedingen per mail

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

Franchisenemers gezocht

Start je eigen Kaldi koffie & thee vestiging

blijf op de hoogte

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.