GUATEMALA KOFFIELAND

Guatemala koffieland

Guatemala

Het verhaal gaat dat koffie rond 1750 voor de eerste keer in Guatemala werd geïntroduceerd door de jezuïeten. Net zoals in El Salvador werd koffie pas vanaf 1856 een belangrijk gewas in Guatemala, toen de uitvinding van chemische kleurstoffen de vraag naar indigo (een natuurlijk pigment, afkomstig uit verschillende soorten planten) verminderde, wat destijds het belangrijkste winstgevende gewas was. Er werd plaatsgemaakt voor koffie.

koffiebessen

Guatemala heeft een gevarieerde topografie, met bergen, vulkanische grond, vlakten en talrijke microklimaten die de koffie een zeer karakteristiek en veelzijdig aromaprofiel geven. 99,6% van de geproduceerde koffie bestaat hier uit Arabica bonen.

koffieboon

Een breed scala aan smaken is aanwezig in de koffies van Guatemala, van lichtere, zeer zoete, fruitige en complexe koffies tot de zwaardere, rijkere en meer chocolade-achtige koffiesoorten.

Bright Colourful Guatemala

Bright Colourful Guatemala

Subtiele accenten van noten en karamel geven deze hoogland-Arabica een mild zoete, bloemige smaak en een frisse afdronk. Een karakteristieke koffie uit Midden-Amerika met een lage zuurgraad en een rijk aroma.

Een rijke, uitgesproken koffie. Lekker zoet, niet al te zuur en nauwelijks bitter. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soorten:
Red Catuaí
Bourbon
Caturra

Fris en zacht, medium body, licht pittige nasmaak.

koffiekop

Bijzonder geschikt voor espresso en volautomaat.

Smaakprofiel

Smaakprofiel Bright Colourful Guatemala Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden