GUATEMALA KOFFIELAND

Guatemala koffieland

Het verhaal gaat dat koffie rond 1750 voor de eerste keer in Guatemala werd geïntroduceerd door de jezuïeten. Net zoals in El Salvador werd koffie pas vanaf 1856 een belangrijk gewas in Guatemala, toen de uitvinding van chemische kleurstoffen de vraag naar indigo (een natuurlijk pigment, afkomstig uit verschillende soorten planten) verminderde, wat destijds het belangrijkste winstgevende gewas was. Er werd plaatsgemaakt voor koffie.

Guatemala heeft een gevarieerde topografie, met bergen, vulkanische grond, vlakten en talrijke microklimaten die de koffie een zeer karakteristiek en veelzijdig aromaprofiel geven. 99,6% van de geproduceerde koffie bestaat hier uit Arabica bonen.

Een breed scala aan smaken is aanwezig in de koffies van Guatemala, van lichtere, zeer zoete, fruitige en complexe koffies tot de zwaardere, rijkere en meer chocolade-achtige koffiesoorten.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Guatemala

BRIGHT COLOURFUL GUATEMALA

Taste 2 Rich

Bright Colourful Guatemala

Subtiele accenten van vanille, chocolade en zoethout geven deze hoogland-Arabica een mild zoete smaak en een licht kruidige afdronk. Een karakteristieke koffie uit Midden-Amerika met een lage zuurgraad en een rijk aroma.

Een rijke, uitgesproken koffie. Lekker zoet, niet al te zuur en nauwelijks bitter. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Koffieplant soorten:
Red Catuaí
Bourbon
Caturra

Licht notig, karamel, fris en bloemig

Espresso, volautomaat

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden