True

  • ✔️ Gratis verzending vanaf €50,-
  • ✔️ Levering binnen 2 werkdagen 
  • ✔️ Winnaar NFV Franchise Trofee  

KALDI KOFFIE & THEE

Word franchisenemer en neem deel aan een nieuwe koffie & thee cultuur

ONDERNEMEN BEGINT MET EEN DROOM

Ondernemen begint met een droom. Wie heeft er niet ooit een keer gedroomd over een eigen bedrijf? Innoveren, creëren en zelf je koers bepalen. Vrijheid van denken en doen, het zijn allemaal goede redenen om ondernemer te worden.

Niet iedereen wil of durft verder te denken en, vooral, te doen. Als je de stap zet om te starten, ga je je droom waarmaken en doorloop je verschillende fases om daar uiteindelijk een succes van te maken. Die droom begint bij jezelf, als ondernemer. Maar wat maakt een franchise ondernemer nou succesvol? Welke succesfactoren (en valkuilen) zijn er voor starters? En: is het financieel haalbaar?

KALDI FRANCHISE

Om ervoor te zorgen dat jij als aspirant franchise ondernemer compleet geïnformeerd bent en goed voorbereid van start kunt gaan, vertellen wij jou graag meer over het ondernemerschap in een franchise formule. Het primaire doel hiervan is om jou inzicht en handvatten mee te geven in zowel de kansen, mogelijkheden en valkuilen alsmede het financieren van jouw ‘eigen’ franchise onderneming.

“Ondernemen is een uitdagend en prachtig vak!”

Vraag hieronder gelijk informatie aan of lees snel verder over het Kaldi ondernemerschap.

Interesse in de overname van een bestaande Kaldi vestiging? Klik hier voor een overzicht

FRANCHISE ONDERNEMEN

Wat is franchise?

Franchise is een relatief veilige manier van ondernemen. Van alle startende ondernemers stopt ongeveer 65% binnen drie jaar. Bij franchise ondernemers is dit percentage maar 15% (Bron: Franchise+). Dit omdat franchising in de meeste gevallen meer zekerheid geeft.

Bij franchise wordt ervoor gekozen om te ondernemen onder een al bestaand merk, zoals Etos, Subway, Bagels & Beans of de Albert Heijn. Het voordeel hiervan is dat je meelift op de bestaande naamsbekendheid en de reeds behaalde successen binnen de franchiseformule. De ondernemer is baas van de winkel en mag tot op zekere hoogte zelf ondernemen. Enkele zaken zijn vooraf echter vastgelegd. Van het beeldmerk of de slogan tot in sommige gevallen zelfs 99% van de strategische keuzes. Deze kunnen per franchiseformule enorm verschillen. Sommige franchiseformules hebben bijna alles aan banden gelegd, zoals de prijzen, marketing, presentatie en logistiek. Bij andere franchiseformules is juist alles open en is alleen het logo of de handelsnaam bepalend voor de franchiseformule.

Definitie Franchise ondernemen

Franchising is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden aan afnemers

Bron: Nederlandse Franchise Vereniging (NFV)

Een eigen koffiebar?

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Clarico-Offer style 5

SUCCESVOL ONDERNEMEN

Hoe word je een succesvolle franchisenemer?

Dat franchise ondernemen een succesvolle manier van ondernemen is, is in het verleden wel bewezen. Je stapt in een concept dat al in kannen en kruiken is. Zo kan er soms al een half ingevuld ondernemersplan worden verkregen waarin de gehele markt, reclame budgetten en mogelijkheden uitgebreid zijn onderzocht. Daarnaast heeft een franchiseformule soms leuke externe bijwerkingen. Zo zal de klant snel vertrouwen hebben in de onderneming omdat deze de formule al kent, of is de bank veel soepeler met betrekking tot het benodigde startkapitaal. Een franchiseformule zal het meest succesvol zijn wanneer er sprake is van een win-winsituatie tussen franchisegever en franchisenemer. Ga voor jezelf dus op zoek naar jouw toegevoegde waarde binnen de franchiseformule. Daarnaast is het van groot belang dat je onderneemt binnen de branche waar je passie ligt. Vind uit welke franchise onderneming hier het beste bij past.

Vind een passende franchiseformule

Veel franchisegevers zijn altijd op zoek naar nieuwe franchisenemers.
Via de volgende websites kan hier veel informatie over worden gevonden:

De weg naar succes

De Europese Erecode inzake Franchising formuleert een aantal verplichtingen voor zowel de franchisegever als voor de franchisenemer.

De franchisegever moet:

  • eerst zelf gedurende een redelijke tijd (NFV: een jaar) met succes de franchiseformule toepassen in een testvestiging (pilot) alvorens een franchisenetwerk te beginnen;
  • begintrainingen geven en voortdurend ondersteunen en begeleiden.

De franchisenemer moet:

  • zich inspannen voor de groei van het bedrijf en onderhoud van de gemeenschappelijke identiteit en reputatie;
  • controleerbare bedrijfsgegevens overleggen;
  • geheimhouding bewaren t.a.v. ter beschikking gestelde knowhow

WAAROM FRANCHISE?

 
 

Waarom franchisenemer worden?

Door o.a. de flexibele arbeidscontracten en onzekere pensioenen kiezen we steeds meer voor het ondernemerschap. Daarnaast zijn we continu op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om onszelf te ontplooien. Eind 2016 heeft Nederland dan ook alle records gebroken. Het aantal ondernemingen is met 3% gegroeid ten opzichte van 2015. Het aantal ondernemers onder de generatie Z steeg met 14%. Onder deze generatie geeft 55% overigens aan ooit een eigen onderneming te willen beginnen. Verder is er een lichte stijging van het aantal ondernemers onder de 40 jaar te zien. Ook neemt het aantal 50-plus ondernemers in 2016 met 6% toe ten opzichte van 2015. Je bent dus nooit te jong of te oud voor het ondernemerschap!


Het aantal 50-plussers dat als zelfstandige start vanuit de WW is de afgelopen jaren flink toegenomen. Vorig jaar waren dat er 3.500, tegen 2.500 in 2012. Volgens tv-presentator Cees Grimbergen solliciteren werkloze 50-plussers zich suf, ‘maar hebben ze geen schijn van kans op een baan’. Starten als zelfstandige lijkt steeds meer de oplossing.

“De 50-plusser van nu is een andere dan vroeger, die is fit, heeft werk- en levenservaring en werkt nog zeventien jaar” aldus oud-international John de Wolf, boegbeeld van het actieplan om de beeldvorming van 50-plussers te verbeteren.

Henk Wesselo, directeur van FNV Zelfstandigen, benadrukt daarnaast dat de succesvolle zelfstandige zich, meer nog dan door de ervaring, onderscheidt door de attitude om nieuwe kansen te ontdekken – en daarmee ook zichzelf (opnieuw) uit te vinden. De behoefte aan vrijheid en zelfontplooiing is hierin leeftijdsonafhankelijk.

Bron: Cijfers zijn afkomstig van KvK, UWV en CBS.

Ben jij de perfecte match voor de Kaldi formule?

Kaldi is op zoek naar echte ondernemers die communicatief sterk zijn en graag met mensen in contact komen. Heb jij een passie om te verkopen en werk jij graag met mensen? Vraag nu een Kaldi franchise informatiepakket aan!

Meer informatie

FRANCHISE FINANCE

Hoe financier ik mijn franchise startup?

Voor het starten van een franchise vestiging dien je startkapitaal te hebben, want de franchiseformule die je kiest, dient betaald te worden. Je betaalt een entreefee (voor de intensieve begeleiding zoals de barista- en assortimentstraining en bijvoorbeeld de ondersteuning bij het opstellen van een marketingplan) en de financiële overbrugging.

Een particulier met een goede baan kan bij een bank relatief gemakkelijk geld lenen. Als ondernemer lukt dit meestal niet. Een alternatief is dan om een investeerder te zoeken. Investeerders zijn bedrijven of vermogende particulieren die jou tegen bepaalde voorwaarden een geldbedrag lenen.

Investeerders zijn over het algemeen bereid meer risico te nemen dan banken, en kijken anders tegen de onderneming aan. Zo zijn ze veel minder op zoek naar het verleden van het bedrijf of een solide onderpand. Investeerders kijken meer naar de toekomst en het mogelijke rendement.

Veel mensen zien investeerders als een soort bank, bijvoorbeeld een grote organisatie die een (half) miljoen investeert en daarvoor rente krijgt. Natuurlijk bestaan dat soort investeringsbedrijven ook, maar het overgrote deel van de Nederlandse investeerders zijn simpelweg ondernemers die zelf financieel succes hebben in hun leven: ondernemers die nu met een deel van het opgebouwde kapitaal andere startende ondernemers een kans willen geven. Ze zijn vaak meer geïnteresseerd in de ondernemer, dan in de investering en het rendement zelf.

Startkapitaal vanuit loondienst

Als je nu nog in loondienst bent en de stap naar ondernemerschap wilt maken, is het verstandig vooraf aan het benodigde startkapitaal te denken. Zorg ervoor dat je zelf voldoende startkapitaal hebt of kijkt of er binnen de familie mogelijkheden zijn om te lenen.

Crowdfunding

De meest toegankelijke manier om investeerders te vinden is door middel van crowdfunding. Je plaatst jouw ‘project’ met het benodigde bedrag op een soort online marktplaats en iedereen die wil, kan investeren in het project. Collins Group is bijvoorbeeld een bekende speler in crowdfunding voor het MKB. Download hier het register crowdfunding platformen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor een overzicht van de bekende online ‘marktplaatsen’.

Andere vormen van kredieten voor starters

Ten slotte zijn er ook andere vormen van starterskrediet leningen. Ondernemers die arbeidsgehandicapt zijn, kunnen in aanmerking komen voor een speciale lening van het UWV. Ook kan het UWV in sommige gevallen garant staan bij andere leningen.

Eigen startkapitaal

Let bij het lenen van je startkapitaal goed op: Geld lenen kost geld! Voordat je geld gaat lenen van een externe partij is het altijd verstandig eerst je eigen persoonlijke situatie goed onder de loep te nemen.

Door je privé kosten te laten zakken en alle omzet direct weer te investeren in je bedrijf kun je in veel gevallen zelf ook zorgen voor je eigen startkapitaal. Dan is extern kapitaal helemaal niet nodig om te kunnen starten.

Een eigen koffiebar?

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Clarico-Offer style 5

STARTUP

De historie van Kaldi

In 1997 ontstond, na een doordeweeks potje zaalvoetbal, het eerste idee van Kaldi. Een keten van koffie- en theespeciaalzaken was aanvankelijk slechts één van de vele ideeën maar op 15 februari 2000 werd de eerste Kaldi vestiging in Zwolle geopend. Ruim 15 jaar later is Kaldi nog steeds in ontwikkeling, met 25 vestigingen door heel Nederland. Het unieke aan de Kaldi formule is dat beleving, proeven, ontmoeten en retail volledig in elkaar overlopen: het is een winkel met proeflokaal (horeca) in één. We bieden kwaliteitskoffie en –thee en vertellen met passie ons verhaal.


De naam Kaldi

De koffielegende verhaalt over de geitenhoeder Kaldi, die op de hoogvlakte van Ethiopië zijn kudde hoedde. Kaldi ontdekte op een vroege morgen dat zijn kudde niet teruggekeerd was naar huis. Ongerust ging hij op zoek en na uren lopen trof hij zijn geiten dansend en springend aan. Kaldi zag dat zijn geiten aten van rode bessen. Hij nam deze mee naar een naburig klooster, waar de abt ermee experimenteerde. Hij droogde ze en maakte er een drankje van. Zo werd een smaakvol drankje ontdekt dat later bij ons koffie werd genoemd.

De franchiseformule Kaldi

De kortste weg naar het perfecte kopje koffie of thee. Dit is waar Kaldi voor staat. Het product, koffie en thee, evenals aanverwante artikelen, daar draait het allemaal om. Daar wordt mee gewerkt. Kaldi streeft ernaar om iedereen te laten genieten rondom kwaliteitskoffie en -thee. Het unieke aan Kaldi is dat het een espressobar is in een retail omgeving. Dankzij de unieke formule en het uitgebreide assortiment aan diverse koffie- en thee soorten en smaken biedt Kaldi de consument de mogelijkheid om het perfecte kopje koffie te creëren. In de vestigingen wordt de klant uitgebreid geholpen met het samenstellen en proeven van koffie of thee. Ook geven de ondernemers de consument graag advies om ook thuis te genieten van de unieke smaak van Kaldi.

De Kaldi stijl

Om een franchiseformule sterk te houden is het van belang mee te groeien met de ontwikkelingen van morgen. Daarom heeft grondlegger Hans Tietema in 2015 het startsein gegeven om de Kaldi vestigingen in een “nieuw” jasje te steken. Kaldi Apeldoorn is de eerste vestiging in de nieuwe stijl. Alles in deze vestiging is ingericht om de ondernemer het theater te bieden waarin zijn voorstelling – de voorstelling van koffie, thee en aanverwante artikelen – optimaal tot zijn recht komt. De consument kan telkens opnieuw komen genieten doordat zijn zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden.

Heb jij ook een passie voor de kwaliteitsproducten van Kaldi en beschouw je het starten van een eigen onderneming als het verwezenlijken van een droom? Dan nodigen we je graag uit voor een goed gesprek. Wij willen samen met jou je eigen onderneming mogelijk maken, waarin we onze kennis en ervaring gebruiken om voor jou een droomstart te realiseren.


7  stappen tot het Kaldi ondernemerschap

Stap 1

Vraag de gratis informatie aan en ga voor jezelf na of de cultuur en mentaliteit binnen Kaldi bij jou passen. Je ontvangt een inschrijfformulier welke we graag ingevuld retour krijgen.

Stap 2

Nadat wij jouw persoonlijk profiel hebben ontvangen, nodigen wij je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek. In dit gesprek komen de achtergronden van het franchiseconcept en de structuren van de organisatie aan de orde. Tevens wordt er globaal gesproken over omzet, kosten en marges.

Stap 3

In het tweede gesprek wordt er een verdieping gegeven aan de financiën middels een eigen ontwikkeld exploitatiemodel. Dit exploitatiemodel maakt de systematiek van begroten binnen Kaldi duidelijk. Door de begroting thuis nogmaals op je te laten inwerken krijg je steeds beter inzicht in de grootheden.

Stap 4

Daarna komt er een moment om de eerste knoop door te hakken in dit proces. Ben je bereid een intentieverklaring overeen te komen met Kaldi? Deze beslissing kun je nu makkelijk maken omdat je voldoende inzicht hebt verkregen in het concept en de cijfers.

Stap 5

In de vervolgafspraken met onder andere de accountant ga je aan de hand van de voor jou bekende gegevens van de vestigingsplaats een eigen ondernemingsplan maken. Dit ondernemingsplan dient tevens als basis voor de financieringsaanvraag bij een bank.

Stap 6

We gaan op zoek naar een geschikte locatie. Wanneer jouw locatie is gevonden en je financieringsaanvraag is gehonoreerd dan is ondertekening van het franchisecontract aan de orde.

Stap 7

Nu begint het écht: je volgt het opleidingsprogramma waardoor je wordt klaargestoomd voor het ondernemerschap. Een interessante leerweg met voor jou waarschijnlijk veel nieuwe inzichten. Vervolgens open je de deuren van jouw eigen Kaldi. Ben jij er klaar voor

Informatie aanvragen

Wij zijn trots op onze 25 Kaldi vestigingen

Word jij de volgende?


Vraag informatie aan

Clarico-Offer style 5

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.