Over Lavazza Koffie

Over Lavazza Koffie
december 17, 2014 Kaldi
lavazza machine

Lavazza Koffie

Lavazza A Modo Mio capsules bij Kaldi koffie & thee

Je kunt in de Kaldi koffie & thee vestigingen of online in de webshop Lavazza A Modo Mio capsules kopen.

Over Lavazza koffie

Vanaf de late jaren 1800 tot vandaag heeft Lavazza gewerkt aan het bereiken van excellentie in de productie van koffie. De geschiedenis van Lavazza wordt gekenmerkt door een reeks geweldige inzichten, te beginnen met het concept van blends, uitgevonden door Lavazza aan het begin van de 20e eeuw.

Lavazza heeft zes fabrieken, waarvan vier in Italië. De Lavazza koffie fabrieken in Turijn en Verrès zijn gewijd aan het roosteren en verpakken van geroosterde en gemalen koffie. De Lavazza fabriek in Gattinara produceert capsules voor de Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE en Lavazza A Modo Mio systemen. Lavazza in Pozzilli produceert alle cafeïnevrije koffie producten voor thuis, bar, café en kantoor consumptie. Alle planten voldoen aan de milieunormen.

Volgens Lavazza, wordt de kwaliteit van koffie niet “gecontroleerd”, maar “gebouwd”. Het is een actief proces dat iedere dag wordt herhaalt. Iedereen bij Lavazza is een intrinsiek onderdeel van elke fase van de productie.

De mensen bij Lavazza stoppen niet bij het eerste antwoord op hun vraag. Zij passen Avant-gardistische technieken toe op een innovatieve manier: deze zijn altijd de fundamenten van de Lavazza methodes. Luigi Lavazza heeft geïnvesteerd in wat er op dat moment ‘s werelds meest moderne branderij was. Hij bedacht een gloednieuwe vorm van de verpakking waarbij het mogelijk was om koffie te produceren van een nog betere kwaliteit welke ook nog beter was op te slaan.

Er wordt iedere dag aan de Lavazza kwaliteit gewerkt, dankzij de voortdurende aandacht door het research en development team van Lavazza. Zij stellen procedures op die iedere fase van het productieproces, tot het moment dat de koffie het kopje bereikt:

  • selecteren van de batches
  • roosteren
  • mengen en slijpen
  • het eindproduct
  • ontwerpen van de verpakking
  • verdelen de producten
  • training barista’s (via de Training Center)
  • ontwerpen van de espresso systemen

 

De volgende stap is om de koffiebonen te extraheren uit de vrucht met een natte of droge verwerkingsmethode:

Natte verwerking wordt gebruikt voor fruit dat geoogst is met plukken. Deze koffie wordt gekwalificeerd als gewassen of mild en heeft een uniforme uitstraling. Koffie van de hoogst gewaardeerde kwaliteit en met een uniforme uitstraling, zonder gebreken. Deze werkwijze vereist het gebruik van kersen met een gelijkmatige rijping en consistentie. Een machine verwijdert de huid van de koffiebonen die vervolgens in water gisten totdat het bindmiddel is opgelost.

De koffiebonen worden vervolgens gewassen en in de zon of een droger gedroogd. In het kaft proces worden de twee resterende (beschermende) membranen verwijdert.

De droge verwerkingsmethode produceert een soort koffie met een minder uniforme uitstraling, die bekend staat als natuurlijk. Het net geoogste fruit wordt twee tot drie weken gedroogd in de lucht en in de zon. Blootstelling aan de zon, gevolgd door de werking door de machines verwijdert de huid, pulp en de beschermende membranen.

Er is ook een verwerkingsmethode die een “semi gewassen” koffie produceert. Deze verwerkingsmethode gebruikt een machine om zowel de huid als de pulp van de koffieboon te verwijderen. De machine gebruikt water voor het wassen. De koffiebonen worden vervolgens in de zon gelegd om te drogen of worden in drogers gedroogd.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden