Onderhoud espressomachines

Onderhoud espressomachines
januari 2, 2014 Kaldi
Espressomachine reinigen

Het onderhouden van uw pistonmachine of volautomatische espressomachine is belangrijk. Wanneer u uw machine goed onderhoud kan dit de levensduur van uw espressomachine vergroten, waardoor uw langer kan genieten van overheerlijke koffie

Dagelijks onderhoud 

Het dagelijks onderhoud is voor zowel halfautomaten als voor volautomatische espressomachines hetzelfde en bestaat uit de volgende eenvoudige handelingen:

  • Waterreservoir vullen met vers water
  • Water door het systeem spoelen
  • Lekbak leegmaken en reinigen
  • Na het melk opschuimen de stoompijp reinigen
  • Gebruik van kalkarm water

Voor alle reinigingsmiddelen kunt u terecht bij Kaldi. Wij leveren reinigingsmiddelen van onze officiële dealers  Jura, Claris, Saeco en Phillips. Naast het dagelijkse onderhoud is het ook van belang om eens in de zoveel tijd uw machine eens door een expert na te laten kijken voor een onderhoudsbeurt.

Pistonmachines

Bij het ontkalken van een pistonmachine is het van belang om de instructies die in de gebruiksaanwijzing van uw machine staan goed door te nemen, omdat het ontkalkingsproces per machine kan verschillen. Het is ook mogelijk uw pistonmachine eens in de zoveel tijd na te laten kijken door een professional . Deze onderhoudsbeurt bestaat uit onder andere het verwijderen en reinigen van het doucheplaatje, het mogelijk vervangen van het pistonrubber en het ontkalken van uw machine.

Volautomaten

De meeste volautomatische espresso machines hebben tegenwoordig een automatisch reinigings- en/of ontkalkingssysteem. De display op uw machine geeft aan wanneer uw machine gereinigd of ontkalkt dient te worden.Daarnaast is het mogelijk om uw machine een servicebeurt geven. Een servicebeurt bestaat uit onder andere het vervangen of reinigen van onderdelen, reinigen van de maalmolen en het vervangen van rubberen delen, zodat de sluitingen waterdicht blijven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden