Wat zijn goede koffiebonen?

Wat zijn goede koffiebonen?
augustus 7, 2018 Kaldi

In Nederland drinken we erg veel koffie, gemiddeld wel zo’n 2,4 koppen per dag! Daarmee zijn we echt een koffieland. Ook zien we dat Nederlanders steeds meer behoefte hebben aan kwaliteitskoffie. De koffiecultuur is booming en koffiebarretjes zijn populairder dan ooit. Kwaliteit dus… maar wat zijn nou precies goede koffiebonen? En wanneer is koffie lekker? Nou, eigenlijk is dat afhankelijk van wat jij lekker vindt. Houd je van sterke koffie? Of geniet je toch meer van een wat mildere koffie? Bij Kaldi helpen wij jou graag bij het uitzoeken van kwaliteitskoffie die jij lekker vindt.

Welke koffiebonen zijn lekker?

Bij Kaldi hebben wij een groot aanbod van veel verschillende soorten koffiebonen. Elke koffiesoort heeft zijn eigen karakteristieke smaak, maar wat is nou precies lekkere koffie? Dat is eigenlijk subjectief. Houd jij van een lekkere, milde mocha? Of ben je toch meer weg van een sterke espresso? Eigenlijk is het een kwestie van smaak en wij gaan samen met jou op zoek, zodat jij altijd de lekkerste koffie hebt. Bij ons kun je koffie ruiken, proeven, drinken, maar ook meteen kopen. Als je thuis verschillende soorten koffie wilt proeven, hebben wij ook het Kaldi proefpakket. In het Kaldi proefpakket zitten drie soorten koffie. Een milde koffie, een sterke en één die er tussenin zit. Zo kun je altijd op zoek naar de koffie die bij jouw smaakvoorkeur past.

Welke koffiebonen zijn het beste?

Wij hebben verschillende soorten koffie voor elk moment van de dag. Onze koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en komen uit verschillende werelddelen waar koffiebonen geproduceerd worden. In ons koffieassortiment vind je onder andere Arabica koffiebonen, maar wat zijn Arabica bonen precies? Arabicakoffiebonen zijn de koffiebonen waarvan de meeste koffie wordt gemaakt. Zo’n driekwart van alle koffiesoorten stamt af van de Arabicaplant. Arabicakoffiebonen staan bekend als mild en aromatisch qua smaak en zijn over het algemeen kwalitatief beter. Een andere plant waar koffiebonen aan groeien is de Robustaplant. De Robustakoffiebonen hebben door een stevigere weerstand ook een stevigere smaak. Er zit twee keer zoveel cafeïne in Robustakoffie. Dus als je op zoek bent naar een extra energie boost is Robusta koffie een echte aanrader. Bij Kaldi hebben we ook koffie met een combinatie van de milde, aromatische Arabicabonen en de stevigere en energieke Robustabonen: de blends.

Koffiebonen branden

Bij Kaldi zorgen we ervoor dat elke koffieboon goed tot zijn recht komt. Daarom krijgt elke koffieboon bij ons een andere benadering en dat is ook nodig, want zo zorgen wij ervoor dat we qua smaak het maximale uit onze koffiebonen halen. Onze koffiemelangeur geeft elke koffieboon zijn eigen karakter zodat jij optimaal kunt genieten van het zwarte goud. De koffiebonen worden zorgvuldig uitgezocht en gebrand zodat je zowel in de vestiging als thuis alleen maar van de beste koffiebonen geniet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze koffies? Kom dan gerust een keer langs om te proeven!

 

koffie webshop

Meer informatie over lekkere koffiebonen:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden