Valentijnsdag

Valentijnsdag
februari 7, 2014 Kaldi
valentijnsdag aanbieding

Voor de oorsprong van Valentijnsdag moeten we terug tot in de 3e eeuw na Christus. In het Romeinse rijk leefde een priester met de naam Valentinus. Valentinus stond bekend om de goede daden die hij verichtte voor de ouderen, zieken en armen. De priester zorgde er ook voor dat de blinde pleegdochter van Asterius, die stadhouder was van Rome, weer kon zien. Asterius was hier zo dankbaar voor dat hij zich liet bekeren tot het Christendom en alle christelijke gevangenen vrij liet. Uiteindelijk werd op 14 februari 270 Valentinus onthoofd door keizer Claudius II.

Uit verschillende bronnen komt naar voren dat Valentinus werd onthoofd omdat hij jonge stellen in het geheim liet trouwen, iets dat streng verboden was. Na zijn dood werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en werd 14 februari een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd en evolueerde in een feest waarin je openlijk je liefde aan kon uiten, door je geliefde te verassen met een cadeau of een brief.

Love is in the air
Wilt u uw Valentijn verrassen of uzelf gewoon een cadeautje geven op Valentijnsdag? Bij aankoop van 3 pakken koffie of 3 verpakkingen thee krijgt u gratis een anti-stress hartje.

Valentijnsdag

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden